CP3 by Basketball Totaal

Aftertalk with: Björn de Vries

Hoe kijken spelers terug op afgelopen seizoen?

Deze week vroegen wij speler van Aris Leeuwarden: Björn de Vries wat vragen.

1. Hoe kijk je terug op het afgelopen seizoen bij Ari’s Leeuwarden?
Het was een bijzonder seizoen met een hoop nieuwe ervaringen. Er waren geen fans, 2 keer per week getest worden op COVID en naast het basketball was er een stuk minder te doen. We hebben niet de prestatie geleverd die we wouden leveren maar hebben altijd hard blijven werken. Daar ben ik trots op.

2. Wat was het mooiste moment van afgelopen jaar?
Dat we na de maandenlange stop eindelijk weer mochten spelen. Het voelde als koeien die in de lente weer de weide in mogen.

3. Na 2 wedstrijden was er een stop hoe zorgde je ervoor dat je fit en gefocust bleef in die periode?
We zijn door gaan trainen, alleen zonder contact en anderhalf meter afstand. Dit was een lastige periode, omdat je niet kan doen wat je het leukste vind. Maar doormiddel van veel full court oefeningen bleven we goed in shape.

4. Je hebt ook in Litouwen gebasketbald hoe was dat en wat is het grootste verschil met de competities?
Ja klopt, ik was daar toen ik een stuk jonger was. Deze competitie zijn oudere spelers en dus meer fysiek.

5. Hoe kijk je terug naar afgelopen seizoen  qua eigen spel? Waar ben je tevreden over en waar wil je nog aan werken voor aankomend seizoen?
Het was helaas niet goed genoeg. Maar ik ben trots dat we altijd hard zijn blijven werken als team en ieder individu. Zelf heb ik weer stappen gezet en helaas heb ik de laatste wedstrijden met een blessure doorgespeeld wat mij belemmerde in mijn spel. Deze zomer wil ik wat kilo’s aankomen en werken aan explosiviteit.


6. Er was het hele seizoen geen fans bij de wedstrijd hoe is dat voor jou als speler?
Er was een stuk minder sfeer in de zalen, normaal gesproken maak je altijd een praatje na de wedstrijd en nu was het direct naar huis. Al met al was ik wel heel blij dat we überhaupt konden spelen.

7. Wil je nog iets zeggen tegen de fans van Aris Leeuwarden?
Ik wil ze bedanken voor het blijven steunen terwijl ze niet aanwezig konden zijn, en dat het ook niet zo ging als verwacht werd.

8. Ten slot: wie word dit jaar kampioen ? En waarom?
Dit is een hele lastige, alle teams zijn op dit moment aan elkaar gewaagd. Ik denk dat uiteindelijk in een lange serie Zwolle kampioen gaat worden. Die spelen het meest constante spel. Maar ze moeten yoast en den helder ook zeker niet onderschatten. Die spelen ontzettend competitief basketball en kunnen zeker voor verassingen zorgen