CP3 by Basketball Totaal

Afstraffing Rotterdam in eerste playoff wedstrijd

Waar “kenners” al bang voor waren, werd vanavond werkelijkheid. Nummer 4 Landstede Zwolle, liet geen spaan heel van de nummer 5 uit de reguliere competitie. Het werd een dikke nederlaag voor Rotterdam en dat zal weinig hoop geven voor wedstrijd 2. Zwolle won met 105-62.

Voor Landstede een wedstrijd as usual, want de ploeg uit Zwolle is in vorm aan het geraken en kan wel eens een hele lastige tegenstander gaan worden voor de favoriet SPM Shoeters in de halve finale.

Want dat Landstede door zal stromen richting de halve finale, lijkt na vanavond geen discussie meer. Het verschil tussen de top vier en de rest is levensgroot. Na de eerste periode was het 26-12 en was de wedstrijd al gespeeld. Het verschil werd alleen maar groter en via 44-27 bij rust liep Zwolle geconcentreerd weg.

En dat was jammer voor de fans, die toch op deze wedstrijd waren afgekomen. Op een doordeweekse dag was het niet echt vol voor een play-off wedstrijd. Waarschijnlijk zal dat tegen SPM Shoeters wel het geval zijn.

Of gaat Rotterdam nog stunten zaterdag? Het zou een enorme stunt zijn en ook goed voor Rotterdam en het basketball, maar het is tegen beter weten in. Tegen Landstede Zwolle is Rotterdam simpelweg een dikke maat te klein.

De vraag is of Landstede over 39 dagen met de titel in Zwolle staat. Wie het weet, mag het zeggen.

Bekijk hier de persconferentie:

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.