CP3 by Basketball Totaal

Afscheid Chip Jones uit Rotterdam

Van Daniël Jones – we noemen hem Chip – werd afgelopen zaterdag afscheid genomen in Rotterdam. Of beter gezegd: er werd afscheid genomen van zijn langdurige eredivisiecarrière. Jones besloot voor de start van het huidige seizoen dat zijn maatschappelijke carrière en zijn kinderen in zijn leven een hogere prioriteit verdienden. Hij speelde in de eredivisie voor Den Helder, Werkendam, Den Bosch, Bergen op Zoom en Rotterdam en won twee keer de NBB Beker.

Chip Jones speelde 41 wedstrijden voor de nationale A-selectie. Hij debuteerde op 19 november 2000 onder Maarten van Gent in de wedstrijd tegen België. In zijn interlandcarrière maakte Jones 164 punten. Zijn hoogste score was 13.

Bovendien was Jones zeer succesvol in het 3 tegen 3 circuit. Hij won meerdere keren de dunk contest bij een groot evenement en was in 2011 Nederlands kampioen streetball.

Op de site ‘Dichtbij’ verscheen vandaag een eerbetoon aan de basketballloopbaan van Chip Jones. Met een onder andere fraaie terugblik op een kampioenschap van lang geleden.

En Sander de Jong tipt deze video van Chip Jones:

Jones toont naast talent voor basketball ook sociale betrokkenheid. Hij was boegbeeld voor maatschappelijke campagnes en gaf met name in het Rotterdamse vele clinics aan kinderen.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.