CP3 by Basketball Totaal

Afgang Donar in Leiden

ZZ Leiden leeft nog. Donar speelde een ontzettend slechte wedstrijd en werd op alle fronten afgetroefd door de thuisploeg. Het verschil bleef uiteindelijk rond de dertig punten hangen. Donar droop af met een 85-56 nederlaag.

Wellicht zijn het harde woorden voor de landskampioen, die niets dan lof kreeg de afgelopen weken. Maar vandaag was het absoluut onder de maat en was Donar mentaal niet sterk genoeg de definitieve klap uit te delen.

Dan zal het donderdag maar moeten voor de ploeg van Skelin, maar wie vanavond de wedstrijd heeft gezien kan niet anders concluderen dat de druk bij Donar ligt donderdag.

De belichaming vandaag kwam van Dylon Cormier. Cormier was tot vandaag goed voor 6,75 punten in de serie, maar de Amerikaan excelleerde en was niet te stoppen voor Jeter en de verdediging van Groningen.

Het begin was direct voor ZZ Leiden, die via een driepunter van Rogier Jansen voor de 9-2 zorgde. Skelin moest in een time-out vluchten maar dat mocht niet baten.

Na tien minuten stond er al een 21-7 achterstand op de borden. Maar dat lag meer aan ZZ Leiden dan aan Donar. De ploeg vocht voor de laatste kans en dook op elke bal. Cormier en Leiden drukte door tot grote ergernis van de emotionele coach van Donar. Een flinke klap op de boarding mocht niet helpen. Via 30-10 (!) werd het 42-22 bij de rust. MVP Jeter zat totaal niet in de wedstrijd en stond op 5 punten en 3 fouten.

De tweede helft begon Jeter ook op de bank. Skelin leek de handdoek al in de ring te hebben geworpen. Of de coach gokte erop dat de ploeg terug in de wedstrijd zou komen en dan Jeter nog nodig zou hebben in het vierde kwart. Nu kwam de guard in het veld terwijl het verschil nog steeds rond de twintig punten lag.

Het verschil liep zelfs op richting de dertig punten (65-36), maar toen was het allang geen wedstrijd meer. Het publiek vermaakte zich wel, maar er was nauwelijks spanning meer te beleven. Opvallend was wel de vele lege plekken op de tribune. Opmerkelijk want het kon zomaar de laatste thuiswedstrijd zijn. Toch kreeg ZZ Leiden genoeg steun van het publiek en kon het de wedstrijd freewheelend uitspelen. Het was nog leuk dat enkele jeugdspelers wat minuten kregen, maar dat kwam de wedstrijd niet ten goede.

Donderdag wedstrijd 6. Wederom buigen of barsten voor ZZ Leiden. Waarschijnlijk tegen een getergde thuisploeg.

Positief punt voor Donar is, dat het niet uitmaakt of het met 1 punt of 30 punten verschil verliest. Het blijft slechts één wedstrijd.

Donar speler Jeter was duidelijk op zijn twitter: “Regroup Thursday That’s All! No Excuses The Way We Played Tonight It Was Very Bad!”

De stand in de serie is 3-2 in het voordeel van Donar.

Topscorers ZZ Leiden: Cormier 22, Jansen 14, de Jong 13 en Felder 12.

Topscorers Donar: Sanchez 13.

 

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.