CP3 by Basketball Totaal

Preview New Heroes Den Bosch Vs. Donar Groningen NBB_BEKER: ‘Jetz Geht’s Los’

Vanavond staat de eerste NBB-Beker-Ronde voor DBL-teams voor 2016-2017 op het programma, met direct een ‘Do-or-Die’ voor twee clubs die zomaar in de DBL-Play-Off-Finale terecht zouden kunnen komen…

Wilde voorspelling? Zeker!

Maar de DBL wordt steeds meer een League waarvoor het aan het begin gemakkelijk lijkt om voorspellingen te doen, dat grofweg misschien ook wel zo is, maar waarbij de zaken zich uiteindelijk heel anders kunnen ontvouwen dan zelfs de grootste insider vooraf ook echt -op basis van reële inschattingen- zou kunnen voorzien.

Waarom? Omdat minimaal enkele clubs aan het begin van het seizoen gewoon nog niet klaar, of nog niet ‘Af’ zijn. Dat heeft te maken met de beperkte budgetten, met Oranje Basketball, met een reguliere competitie die eigenlijk te vroeg begint, met het feit dat het ieder jaar weer afwachten is wie wel/niet, en aan welke Europese Cup-competitie meedoet -en hoe dat dan gaat-, en omdat de team-rosters vaak niet al te diep zijn. Kortom: teveel onvoorspelbare factoren om een echt gefundeerde voorspelling te doen, het wordt dus ‘Echt Gokken’ als je je er aan waagt…wat niemand natuurlijk moet tegenhouden…want Voorspellen is gewoon Leuk, het is stof voor Discussie en Debat, en zonder dat is een competitie bij voorbaat al (iets) minder leuk.

Goed, de NBB Beker dus.

Geen hele Grote Prijs -zo op het eerste gezicht- maar toch ‘Een Prijs’! En omdat de echte Titel-favorieten -voor het Kampioenschap van Nederland Mannen- uiteindelijk toch uit een klein aantal teams komt, is het zeker voor de niet-directe DBL-titel-kandidaten wel degelijk een Echte Prijs, en ook voor de wel-titel-kandidaten een prijs, want ‘Binnen is Binnen’, je weet tenslotte -ik schreef het hierboven al- maar nooit hoe het tijdens de Play-Offs gaat verlopen…

“Jetz Geht’s Los?” Schreef ik boven dit stukje…dus niet: “Jetz Geht’s Los!”

Want voor het Nieuwe Den Bosch -de New Heroes van Den Bosch- is het echte seizoen eigenlijk pas een paar wedstrijden bezig. Voor Donar Groningen -als Giga-grote Favoriet in Oktober- daarentegen is het al maanden bezig; de club heeft er al een kwalificatie-ronde (verloren) voor de nieuwe Fiba Europe Champions League opzitten, en een hele Groepsfase (overleefd!) in de Fiba EuroCup, en staat dus -zoals verwacht- bovenaan in de DBL.

Of Den Bosch ‘klaar’ genoeg is om het Groningen vanavond al heel moeilijk te maken, is een interessante vraag voor iedereen, maar zeker voor de club in Den Bosch en haar Fans.

Groningen zal er -zeker door coach Erik Braal- op voorbereid zijn dat dit een serieuze test is.

Alle ingrediënten aanwezig dus voor een leuke pot vanavond.

Voor iedereen die naar de Maaspoort gaat, of de wedstrijd op een andere manier gaat volgen:

Veel Plezier!

AART DEKKER

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.