CP3 by Basketball Totaal

Williams naar Göttingen

Leon Williams verlaat Den Bosch. De 24-jarige spelverdeler maakt de overstap naar de Duitse competitie om te gaan spelen voor BG Göttingen. De Duitse ploeg, die ternauwernood ontsnapte aan degradatie, staat onder leiding van de Nederlandse coach Johan Roijakkers.

Het vertrek van de 1.89 meter lange Williams staat los van de onzekere situatie rond de Bossche basketbalclub. De international – Williams heeft tot nu toe 48 interlands gespeeld – beschikte weliswaar over een nog twee jaar doorlopend contract, maar had een clausule in het contract op laten nemen dat hij de stap naar het buitenland kon maken als er belangstelling voor hem was.

Tijdens het reguliere seizoen kwam Williams in 27 duels in actie. Gemiddeld was hij goed voor 10.0 punten, 3.2 rebounds en 4.0 assists. In de play-offs was Williams in acht wedstrijden scorend meer aanwezig: 11.5 punten. Daarnaast tekende hij gemiddeld voor 2.6 rebounds en 2.9 assists.

BG Göttingen eindigde afgelopen seizoen als zestiende in de Beko BBL en wist degradatie net aan te voorkomen. Bij de Duitse ploeg wordt Williams de back-up van de Amerikaan Jesse Sanders. Roijakkers laat weten dat Williams ook op de twee ingezet kan worden. “Leon is net als Jesse een speler die goed met zijn vrijheid binnen het veld om kan gaan. Hij gaat graag naar de ring om fouten uit te lokken of om vrije medespelers te vinden”, aldus Roijakkers over zijn nieuwste aanwinst.

Bron: DBL

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.