CP3 by Basketball Totaal

March Madness in de dames promo

kristallen-bol1-300x310-300x310-300x310.jpgDrie uit vier was de score uit het eerste weekend. Laten we het maar op startproblemen van mijn kristallen bol hebben. De handleiding was in een taal die ik niet spreek om het zo te zeggen, maar de winst van Grasshoppers in Rotterdam mocht er zijn. Een terugblik.

Grasshoppers trok fel van leer in Rotterdam en speelde vooral aanvallend goed lazen we met een hoofdrol voor Anita de Jager. De overwinning leek nog even een wrange nasmaak te krijgen door een blessure van Brigitte Neuteboom, maar uiteindelijk bleek de schade mee te vallen.  Normaal gesproken win je een wedstrijd als je 80 punten maakt, zal ook Baros zich beseffen, maar dan moet je de tegenstander wel onder controle houden.

Cangeroes kreeg in eigen huis de deksel op de neus van US, maar coach Ramon Kuipers had zijn dames goed voorbereid op het Amsterdamse spel. Het surplus aan klasse gaf de doorslag voor de Amsterdammers.

Almonte had het in eigen huis lastig tegen DAS. De ploeg van Toon van Helfteren en Rychard de Jong had het echter ook moeilijk met zichzelf, en de punten waren te duur om de ‘Red Hot Brabo’s “ van het roze sheet af te houden.

In de Battle of Green teams tussen de Adelaars en de Uilen had de Groningse ploeg weinig moeite om de punten binnen te halen. Het werd 68-95 en dan is een reis naar Groningen toch net even korter dan als je verliest.

Dan het programma van komend weekend:

Groene Uilen – Baros @Groningen
Na de nederlaag tegen Grasshoppers kan Baros zich eigenlijk geen nieuwe nederlaag veroorloven om niet in de slotfase van de competitie na een prachtig seizoen buiten de boot te vallen als de prijzen verdeeld gaan worden. Groene Uilen daarentegen komt zo goed als het belangrijkste weekend van het seizoen tegen met eerst lijstaanvoerder Baros en een dag later Almonte! Het wordt een wedstrijd een livestream waardig (hallo Groningers?) en hoewel ik de stukjes van iBasketballs Uiltje Hanne Nijtmans altijd heel aardig vindt, ga ik toch voor een overwinning van de gasten.
Baros met 3

Solar Systemen Grasshoppers 2 – Almonte @Katwijk
Red Hot tegen Red Hot. Een wedstrijd waar de spetters van af zullen vliegen. Hallo livestream??
Beide ploegen wonnen recent van lijstaanvoerder Baros, en beide ploegen pakten de laatste seizoenen regelmatig zilver in de promo. Het wordt een wedstrijd van twee aardig identieke ploegen die een breed arsenaal aan offensieve wapens hebben. Een mooi duel zal plaatsvinden tussen de beide schutters: Nathalie van der Doelen voor de gasten en Maaike van den Oever bij de thuisploeg.
Oh ja, een voorspelling.
Almonte met 5

DAS – Cangeroes @Delft
Vorige week kende DAS een valse start bij het debuut van Toon van Helfteren. Na een week zal de ploeg beter weten wat de ervaren bondscoach wil, en zal men de kater van vorige week uit willen wissen. Cangeroes op de laatste plaats in de competitie is een hele aardige ploeg , maar zal normaal gesproken niet echt een vuist kunnen maken tegen de bewoners van ‘Dn Bras’. Schrijf maar een roze sheet op voor de thuisploeg.
DAS +18

US- Green Eagles @Amsterdam
De dames van US blijven verder knutselen aan een solide uitgangspositie voor de Final Four en krijgen het dappere Green Eagles op bezoek. Green Eagles heeft een lastig seizoen, maar heeft ook de makkelijk scorende Roos Jordans en de lange Suzanne van Driel. Beiden tekenden vorige week tegen Groene Uilen voor 18 punten. Iets wat US coach Jurre de Haan niet ontgaan zal zijn. De Haan is een slimmere coach dan waar hij credits voor krijgt en weet een team in de regel goed klaar te krijgen voor belangrijke wedstrijden.
US wint hier met 18

Groene Uilen – Almonte @Groningen
Het programma van Groene Uilen dit weekend is dodelijk zwaar. Na nummer 1 Baros op zaterdag komt op zondag nummer 2 Almonte naar Groningen. Het wordt do or die voor de Uiltjes die mogelijk de wedstrijd van gister nog in de benen hebben, maar dat geldt ook voor Almonte dat gister een zware wedstrijd bij Grasshoppers bekampt heeft.
Het is helemaal niet ondenkbaar dat beide ploegen vandaag met een wedstrijd van 45 minuten in de benen op het veld komen.
We denken dat de reistijd van Almonte dit weekend (Katwijk anderhalf uur, Groningen meer dan twee) zwaar gaat wegen op deze zondag.
Groene Uilen wint met vier

Goed weekend iedereen!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.