CP3 by Basketball Totaal

Krabbendam out for the season

De teleurstelling bij Challenge Sports gisterenavond was bijzonder groot toen het bericht uit het ziekenhuis kwam dat Robert Krabbendam tijdens de training gisteren zijn achillespees heeft gescheurd. Het is niet waarschijnlijk dat de Rotterdamse aanvoerder dit seizoen nog in actie komt.

“Het mag om een of andere reden gewoon niet zo zijn,” zegt coach Armand Salomon vertwijfeld. Eindelijk zou hij met de terugkeer van Ivan Filipan aanstaande zaterdag kunnen beschikken over een voltallige selectie. En volgende week zaterdag komt La’shard Anderson daar nog eens bij. “En nu dit … .”

Fysiotherapeute Robi van Leersum: “Het is nog te vroeg voor een definitieve diagnose en de beste behandelwijze, maar het lijkt erop dat de pees voor tweederde is gescheurd. Gisterenavond is hij in het gips gezet. Waarschijnlijk volgt er binnen een week een operatie.”

“Dit is zo jammer,” zegt het 29-jarige slachtoffer zelf. “Met La’shard kunnen we voor de rest van het seizoen mooie wedstrijden gaan spelen. Dat moet ook zonder mij gaan lukken, maar ik baal er verschrikkelijk van dat ik daar geen rol in kan spelen.”

Krabbendam is niet alleen als aanvoerder in het team belangrijk, maar ook zijn score-inbreng (gemiddeld 10 per wedstrijd) en zijn reboundkracht (gemiddeld 7) zal node worden gemist.

Morgenavond komt de lijstaanvoerder, Landstede Zwolle, naar Rotterdam. Dat is sowieso een lastige wedstrijd voor de Rotterdammers. Het ontbreken van Krabbendam maakt dat alleen nog maar lastiger.”

bron: http://www.rotterdambasketbal.nl

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.