CP3 by Basketball Totaal

60-58 voor 020 tegen 010

Zondag is de echte grote klassieker in de Nederlandse sport tussen Ajax en Feyenoord. Maar BC Apollo en Challenge Sports Rotterdam namen vanavond vast een voorschotje. Het werd 60-58 voor de Amsterdammers, dankzij Aron Royé die in het eindsignaal de winnende bal binnenschoot.

Evident is in ieder geval dat La’Shard Anderson nog tijd nodig heeft om terug te keren op het niveau van vlak voor zijn blessure. De Rotterdamse guard finishte op 10 punten, maar kon de wedstrijd niet volledig naar zijn hand zetten. Anderson vierde zijn terugkeer tegen Maxxcom BS Weert en Rotterdam verloor. In de All Star Game zaten de buitenlanders met Anderson in hun midden ook aan de negatieve kant van de streep. En tegen BC Apollo pakte het voor de voormalige onbedreigde topscorer van de Dutch Basketball League weer verkeerd uit.

Door de zege naderde Amsterdam Rotterdam tot op twee punten. Het verschil op de ranglijst vertekent echter doordat Challenge Sports nog twee wedstrijden te gaan heeft. Wanneer BC Apollo erin slaagt Rotterdam voorbij te steken, dan eindigt het op de laatste play-offplaats in de DBL.

BC Apollo gaat eerst naar Weert en zal daar twee punten moeten ophalen, wil het zicht blijven houden op de laatste play-offpositie. Daarna volgt opnieuw een directe confrontatie met Rotterdam (op 8 maart), maar dit keer in de Maasstad. In de laatste zeven competitieduels weten de Amsterdammers zich niet minder dan zes keer gesteund door het thuispubliek.

Dark horse in de clash van donderdagavond was Lucas Steijn, die uitgroeide tot topscorer in de wedstrijd met 19 punten. Maar ook Gian Slagter leverde een zeer belangrijke bijdrage aan de Amsterdamse zege met 13 rebounds. Het dertiental van Slagter was dik een kwart van de Amsterdamse rebounds. Rotterdam bleef met 30 rebounds beduidend achter. Ook viel er in de hele wedstrijd maar één Rotterdamse driepunter door het netje.

Bij BC Apollo keerde Jirian Roodheuvel terug tussen de lijnen. Rik Wessels werd als nieuwkomer door coach Hakim Salem niet van de bak gehaald.

 

BC APOLLO AMSTERDAM – CHALLENGE SPORTS ROTTERDAM  60-58  (14-22, 25-34, 47-46)

20140227 adam_rdam 3127 - Kladblok

KLIK OP DE STATS VOOR EEN VERGROTING

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.