CP3 by Basketball Totaal

Voorspellingen Ronde 1 vu20

Eerder deze week hadden we al een kleine voorbeschouwing op de vu20 eredivisie, en zoals eerder al gezegd is er ook een speciale facebookpagina waarop we de competitie willen gaan volgen, en vooral ook fans, spelers en coaches willen uitnodigen om input te leveren over de wedstrijden, de uitslagen, fotos en andere leuke dingen.

We hebben een expert bereid gevonden zijn of haar licht te laten schijnen over de eerste ronde:

De voorspellingen:

Almonte hoeft dit weekend helemaal niet in actie te komen, daar de competitie uit 11 teams bestaat.

Solar Systemen-Grasshopers vs Dozy BV Den Helder in Katwijk.
In de voorbereiding hebben beide teams al eens gespeeld op het toernooi in Landsmeer. BV Den Helder trok toen aan het langste eind, maar dat was tegen een onvolledige ploeg uit Katwijk. Nu zal de ploeg van de nieuwe coach Robin vd Bilt wel meer op sterkte zijn en dat gekoppeld aan een vrijdagavondwedstrijd in Katwijk……..
Onze gok: Solar Systemen-Grasshopers +14

Landslake Lions vs Jolly Jumpers in Landsmeer
Op papier een regelrechte topper op de eerste speeldag van de eredivisie.Vorig jaar stonden beide ploegen garant voor een mooie strijd die uiteindelijk in het voordeel van Landslake Lions is beslist. Te weten 3 x winst (1 x competitie, 1 x beker en 1 x final four) tegenover 2 verliespartijen. Over 2 wedstrijden in de Final Four waren de Jumpers echter wel de sterkste. Saillant detail is dat alle 3 de overwinningen plaatsvonden in het eigen ICL.

De vraag is nu, welke ploeg start het best en houdt Lions de punten opnieuw in huis of rekent Jolly Jumpers af met het afgelopen seizoen?! Ik zeg het eerste, zij het met klein verschil…..

Landslake Lions +3

Das vs BV Hoofddorp in Delft

Twee ploegen waar zo voor de start nog weinig over bekend is. Zeker Das heeft nog meer weinig naar buiten gebracht over de samenstelling van het team en de voorbereiding. Opvallend aan de kant van BV Hoofddorp was het verlies in de oefenwedstrijd tegen het onder 18 team van Landslake Lions. DAS daarentegen wist te winnen van Almonte.

Een gokje in Delft…. Das +6

FSA Yellow Blizzards vs Rotterdam Basketball in Zwolle
Een interessante ontmoeting in Zwolle op de zaterdagmiddag. De regerend landskampioen zal aantreden in de eigen hal tegen het nieuwe Rotterdam Basketball. Nu is het thuisvoordeel niet per definitie voor de Blizzards, daar zij zelf weinig trainen in Zwolle. Aan de andere kant trainen deze meiden zoveel dat het bestand moet zijn tegen wisselende omstandigheden. Als ze echter de eerste 2-3 weken CTO nog zwaar in de benen hebben, zal het zeker kansen bieden aan de tegenstander uit Rotterdam. Gezien het vele talent in Zwolle en weinig kennis over Rotterdam, ga ik toch voor een overwinning van de Blizzards…..
FSA Yellow Blizzards +12

Basketball RTC Noord vs Cangeroes in Groningen

Op de zondag dan nog het RTC tegen Cangeroes in de studentenhal te Groningen. Op het oog een clash van 2 stijlen, het 5-out van RTC Noord tegen het meer Nederlands teamlijn georiënteerde (vorig jaar tenminste) Cangeroes. De sleutel ligt hier verdedigend, maar kan ook in de omschakeling zitten als RTC Noord het tempo van afgelopen seizoen weet vast te houden. Vorig jaar waren beide wedstrijden een prooi voor RTC Noord, maar was het verschil telkens niet heel erg groot. Tip voor Cangeroes is dat de rebound over het algemeen ver van de ring valt in Groningen…….
RTC Noord +9
Dat is ‘m voor deze week, op het oog weinig verrassingen in de eerste speelronde. Dat geeft alle kans aan ploegen om zelf te verrassen. Ik heb er in ieder geval zin in! Vanaf deze kant allen een sportief en succesvol seizoen gewenst met vele mooie wedstrijden!

Op of aanmerkingen, je mag uiteraard hieronder laten zien of via de facebookpagina.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.