CP3 by Basketball Totaal

4e opeenvolgende finale Loon Lions

Voor de vierde achtereenvolgende keer staat Loon Lions in de finale van de play-offs. De Lions bereikten deze mijlpaal door een 52-68 zege op Lintex Binnenland Rotterdam, waarmee ze de halve finale op een eindstand van 3-1 brachten.

Sharon Beld was in het Rotterdamse topsportcentrum de meest productieve speelster met 15 punten en Kim Hartman had vier driepunters en kwam tot 12 punten. Dat was ook het aantal dat Myrthe Beld op haar naam zette. Molly McDowell was met 10 punten de vierde Lion in de dubbele cijfers.

Coach Laki Lakner kon weer volledig beschikken over Belinda Bos en dat maakte vooral verdedigend wat uit. “We hebben veel druk op Zera Butter gelegd”, aldus de coach. “Maar we wilden het dit keer ook het wat lastiger maken voor Marlous Nieuwveen en Rianne de Roos onder het bord. We stonden daarom de hele wedstrijd in het veld met een relatief grote line-up, waardoor kleinere speelsters als Sanne van Dongen en Beau Baars dit keer niet van de bank kwamen.”

Belinda Bos

Loon Lions stond bijna de hele wedstrijd aan de goede kant van de score. Molly McDowell startte met een rake jumper, waarop Kim Hartman de eerste van haar vier driepunters binnen schoot: 0-5. Het eerste kwart was van beide zijden productief. Vooral dankzij Shay Selby bleef Binnenland echter dicht in de buurt, maar de periode werd beëindigd met een 20-24 Landsmeerse voorsprong.

In het tweede kwart sloegen de Lions een gaatje toen Myrthe Beld met een drive langs de achterlijn 23-30 maakte. Binnenland haakte vlak voor rust weer aan, mede dankzij een rake driepunter van Shay Selby in de zoemer, waarmee de ruststand op 36-38 kwam.

Kort na rust kwam Binnenland even langszij toen Corine Manuputty met een draaie drive 38-38 maakte, maar een driepunter van Molly McDowell zorgde even later weer voor een gaatje, 43-48. Na het derde kwart stond er een score van 43-49 op het bord.

In het laatste kwart schroefden de Lions hun verdedigende intensiteit nog iets op. Daardoor liepen verreweg de meeste aanvallen van het moegestreden Binnenland op niets uit. Een mooie combinatie van de zusters Beld bracht het verschil met nog zes minuten te gaan in de dubbele cijfers, 45-56.

1 (2)

Coach Joost van Rangelrooy had inmiddels een press-verdediging neergezet, met de nodige persoonlijke fouten aan de Rotterdamse kan tot gevolg. Het was niet dat Loon Lions een hoog percentage schoot van de vrije-worplijn, maar het was genoeg om de wedstrijd definitief in Landsmeers voordeel te beslissen.

Toen Zera Butter met nog enkele minuten te spelen met vijf fouten naar de kant moest, ging het licht definitief uit aan de Rotterdamse kant. De Lions speelden de wedstrijd geroutineerd uit. De komende week wachten zij met belangstelling af wie er woensdag als winnaar uit de bus gaat komen in de andere halve finale.

Van harte gefeliciteerd Loon Lions!

Bron: Loon Lions

Foto’s: Tine Sierink

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.