CP3 by Basketball Totaal

Blog Laura Cornelius 2.0

Laura Cornelius verbleef een kleine week in Amerika om twee colleges die bezoeken, waar ze mogelijk volgend seizoen voor gaat spelen. Deze ervaringen wil ze graag delen en dus schreef ze er schreef ze er een blog over:

Precies een jaar geleden schreef ik een kort blogje over mijn eerste ‘Collegetour’. Wat ik alleen nooit had gedacht is dat ik nu, een jaar later, weer zo’n zelfde blog zou gaan schrijven.

Want ondanks een jaar ‘stilstand’ vanwege mijn blessure, zijn er gelukkig nog steeds een aantal scholen die interesse in me hebben. Na overleg met de CTO-staf en familie thuis koos ik uiteindelijk voor twee uitersten, namelijk voor Miami University en Iowa State University.

Voor mijn eerste visit vlogen we naar Miami. En om meteen maar even antwoord te geven op de gedachten die de meesten krijgen bij het horen van Miami: ja, het is er echt supermooi. Ik denk zelfs dat ik nog nooit zoveel palmbomen heb gezien en ik denk ook dat ik het nog nooit zo warm heb gehad in februari. Maar dat terzijde, want natuurlijk is dit een leuke bijkomstigheid maar voor mij zijn het toch echte randvoorwaarden.

Voor mij erg belangrijk is namelijk de school en het basketbalprogramma zelf. Ik kon dus ook niet wachten om aan het programma (je dagen op de campus worden echt helemaal volgepland) te gaan beginnen.

De visit werd gestart met een rondleiding over de campus in zo’n typisch Amerikaans golfkarretje. De campus van Miami is compact en klein, wat erg gezellig is en zeker ook handig omdat alles dicht bij elkaar zit. Na een korte pitstop bij de Bookstore om wat shirts te scoren reden we door naar de gym waar Miami later die dag een game zou spelen tegen Georgia Tech. Daar ontmoetten we het team en keken we naar hun shoot-around. Nadat ik de eer had gekregen om in hun prachtige oranje/groene trainings facility te trainen, werd het tegen 3.00pm eindelijk tijd voor een wedstrijd. Wat ik echt speciaal en bijzonder vond is dat ik voorafgaande aan de wedstrijd mee werd genomen in de kleedkamer waar ik getuige mocht zijn van de laatste tactieken, motivational talks en niet te ontbreken de pre game dances. Miami won uiteindelijk de moeizame maar zeker spannende strijd en ging er met een ‘ugly win’ vandoor. ‘s Avonds had ik nog wat tijd met het team om te bowlen en zijn we langs de bekendste trekpleister van Miami gereden: South Beach. Om toch nog een beetje de toerist uit te hangen 🙂

Na de 2 dagen in Miami vlogen we door naar Iowa State waar de volgende visit op me stond te wachten. De transitie van 20 graden naar -20 graden was even wennen, maar gelukkig werden we met open armen ontvangen. Na een heerlijk diner in de Cheescake Factory waar je kon kiezen uit wel 30 verschillende soorten cheesecakes zocht ik snel m’n bedje op want de jetlag begon er ondertussen al aardig in te hakken.

De volgende dag werd vroeg gestart en na een aantal meetings met o.a. de director of Academics en zelfs met de President van Iowa State werd het ook hier tijd voor een tour over de sneeuwige campus. De campus van Iowa State is een stuk groter dan die van Miami en na de super luxe appartementen van de speelsters te hebben gezien was het tijd voor een workout met Remy in een weer prachtig (dit keer rood/geel) trainingscomplex. Wat erg bijzonder is aan het programma van Iowa State is dat het team een eigen fulltime athletic trainer heeft die zich met niks anders bezig houdt dan met de speelsters van het women’s basketball team. Slechts acht scholen in heel Amerika beschikken over deze luxe.

Na wat chill time met wat meiden van het team stond daar dan eindelijk de high light van de dag op het programma. Iowa State zou het namelijk gaan opnemen tegen het hoger gerankte Oklahoma in een enorm vette arena die gevuld was met bijna 10.000 man (Ja, bij vrouwenbasketball!). We zaten op een prima plek en zagen voor de tweede keer in een korte periode een zeer spannende game. Uiteindelijk won Iowa State na overtime en een zogeheten ‘upset’ in hun competitie was gemaakt.

Achteraf gezien ben ik erg blij dat ik heb gekozen voor twee totaal verschillende scholen met echt enorme uitersten. En dan heb ik het niet alleen over het weer, maar ook over de grootte van de school, (Iowa state is een staatsschool met 35.000 studenten en Miami is een privéschool met 15.000 studenten), de verschillen in cultuur, in coaching staff, in competitie en in speelstijl.

De scholen hebben echter allebei 2 grote overeenkomsten. De eerste is dat ze allebei een pointguard nodig hebben en de tweede is dat vrouwenbasketball er echt leeft. Mooi en goed om te zien!!

Nu, zittend in het vliegtuig op weg naar huis, besef ik me hoe bevoorrecht ik ben dat ik trips als deze kan maken. Ik heb 2 super vette scholen kunnen bezoeken en ik mag nu nog gaan kiezen ook. It’s gonna be a tough one.. Maar 1 ding is zeker: ik heb in deze paar dagen weer gezien hoe mooi het spelletje is en dat geeft zoveel motivatie voor de toekomst!! Wordt vervolgd dus..

Bron: NBB

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.