CP3 by Basketball Totaal

New York playgrounds: documentaire

Doin' it in the Park, bb documentaire

Welke basketballer kent het niet: Het Pleintje. De plek waar het allemaal begon, waar het basketballvirus je in zijn greep kreeg. En/of de plek waar je, zeker in de off-season, op zwoele zomeravonden speelde tot het donker was. En daarna … gewoon doorspeelde. Radio mee, groupies aan de zijlijn. Je kwam thuis en je moeder zei: “Jullie hadden zeker een kaarsje bovenop de basket gezet?!”

DAT pleintje staat centraal in deze bekroonde documentaire over de playgrounds in New York. Waar legendes werden en worden geboren, dromen uitgebouwd worden tot luchtkastelen, die met een enorme klap instorten. Die soms, heel soms, uitgebouwd worden tot echte ‘brick houses’, solide fundamenten van prachtige carrières. Doctor J., Kenny Anderson, Mark Jackson, en ga zo nog maar even een h-e-l-e tijd door.
In deze documentaire zien we alle beroemde veldjes van de Big Apple, van super sjiek tot afgetakeld. Het gokken, de gangs, de legendes, de wanna-be’s, de jonkies, de veteranen. Anderhalf uur candy for the soul. Gegrepen door de beelden? Koop dan a.u.b. de film via doinitinthepark.com (NL ondertiteling dan beschikbaar!)

itp from Arie in t Veld on Vimeo.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.