CP3 by Basketball Totaal

Vrijmibo: Deze week onder andere het kampioenschap van Amsterdam

bier0605Na een week alcoholvrij is hij weer terug: De VrijMiBo van het laatste weekend van oktober! Midweeks hadden we de ontmoeting tussen den Helder en Grasshoppers, waarbij Grasshoppers even moest afhaken bij de topploegen in de competitie en voor komend weekend staan er fraaie affiches in de agenda.

De Wit Grasshoppers – Lintex Binnenland
In het voorbije seizoen had Grasshoppers de nodige moeite met Binnenland. De latere bekerwinnaar en landskampioen was een echte ‘Angstgegner’ voor de ploeg van toen nog Ivo Boom. Inmiddels is er het nodige veranderd. Lintex zit in zwaar weer en is op zoek naar balans en vertrouwen. De Wit Grasshoppers is op zoek naar resultaten, zeker nadat er eerder deze week in eigen huis verloren werd van Dozy den Helder. Eerder werd er al net verloren van Loon Lions, en ook Lekdetec.nl won maar net van Grasshoppers. Wij op de redactie hebben dan ook het idee dat er veel meer in Grasshoppers zit dan dat de ploeg zelf doorheeft en uitstraalt. Jezelf in een underdogrol plaatsen oke, maar de resultaten geven aan dat de Katwijkers gewoon met de top mee moeten kunnen doen dit jaar!
Lintex won net als Grasshoppers pas één ontmoeting dit jaar, maar speelde er voorlopig eentje minder. Eline Kasius viel in de overtime loss tegen Loon Lions geblesseerd uit en de aard van de blessure valt plat gezegd niet mee.
Het doet ons deugd dat Shari Jeffrey op punt van doorbreken staat in Rotterdam, en we verwachten eigenlijk dat coach van Rangelrooij tegen Katwijk zeker een ruimer beroep zal doen op center Marloes Nieuwveen dan in de vorige ontmoetingen. Lintex heeft met Appers, de Roos en Nieuwveen een immens frontcourt waar tegen een undersized defense als die van Katwijk schade mee te moeten doen is. We horen de Katwijkers al denken: ‘Nu plaatsen jullie ons ook in de underdogrol, dus wat wil je nou?’. Laten we zeggen dat het een spannende wedstrijd gaat worden in Cleyn Duyn zaterdagavond!

Lekdetec.nl – Dozy den Helder
De Lekdetekkers zijn het seizoen met een  boost van jewelste begonnen. De supercup werd gewonnen van Lintex, en daarna was ook de opening van het seizoen tegen de landskampioen een W voor de ploeg van Van der Wielen. Het trio De Jonge-Bettonvil-Kuijt heeft de teugels vast in handen , en wordt steeds beter ondersteund door de rest van de formatie. Er zou wel eens heel wat moois in Bemmel kunnen groeien, nu ook speelsters als Jacobine Klerkx en Lisa Schoen steeds vaker volwassen doorkomen in de ontmoetingen van de verliezend bekerfinalist van vorig jaar. Coach van der Wielen blijkt eens te meer zijn reputatie waar te maken dat hij een team beter kan maken dan de som der delen, en dus zou het voor Lekdetec dit jaar wel eens l’annee ou jamais kunnen zijn! De sky is de limit in de Bongerd.
Dozy den Helder is een ploeg die op dezelfde weg is als de Bemmelse formatie. Na een moeilijke periode de afgelopen jaren werden er twee sterke Amerikaansen aangetrokken die de Noordkoppers meer body geven. Daarnaast is het mooi om te zien dat Romee van der Vlies een steeds grotere rol krijgt in de formatie, en Maaike Klein eens te meer een ongrijpbare puntenmachine is.
De favorietenrol ligt duidelijk bij de thuisploeg in deze ontmoeting, maar dat Den Helder geen pushover is, mag duidelijk zijn.
CTO-Loon Lions
De ontmoeting van zondag mag met enige fantasie de strijd om het kampioenschap van Amsterdam genoemd worden. CTO en Loon Lions zijn het seizoen allebei goed begonnen en laten week in week uit prettig ogend snel basketball zien. Lions oogt breder dan in voorgaande jaren, en dat is dan zelfs nog zonder topguard Myrthe Beld die aan het revalideren is van haar blessure. Toch zit er spelvreugde en enthousiastme in de formatie waar de fans van genieten. Nieuwkomers Sharon Beld en Fieke Ligthart zullen daar zeker al voor iets tussen zitten.
CTO doet het voorlopig uitstekend in de competitie, en heeft maar liefst vijf speelsters die in dubbele cijfers scoren gemiddeld! Esther Fokke met 12.8, Emese Hof met 17.5, Janis Ndiba met 14.5, Janiek van Veen met 10.2 en Laura Westerik als voorlopig één van de productiefste ‘rookies’ met 12.8 tot nu toe vormen een mooie jonge basis die lekker rent en scoort.

Bij het zien van die statistieken kwam op de redactie dan ook weer de discussie op gang: Zou CTO niet , analoog aan de Lotto Young Cats, zich voor een Europacupseizoen moeten melden? We zijn geneigd hard ‘JA’ te roepen want als zo’n jonge formatie in de eigen seniorencompetitie al met deze gemiddeldes thuis kan komen, dan lijken deze met alle respect gesproken ‘ukkies’  toe aan een nieuwe uitdaging.  Zijn er nog oud-internationals die zich hier sterk voor willen maken?

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.