CP3 by Basketball Totaal

Lekdetec.nl In Slotfase Langs De Wit-Grasshoppers

Een spannende wedstrijd werd eigenlijk van tevoren al verwacht omdat De Wit-Grasshoppers altijd een lastige tegenstander is voor de ploeg uit Bemmel. Ondanks de goede resultaten tot nu toe van Lekdetec.nl en ondanks de forse zeperd die de Katwijkse ploeg vorige week opliep tegen het CTO zou het niet makkelijk worden, zeker in hun thuishal in Katwijk.

Het werd een koude start voor Lekdetec.nl. Terwijl de thuisploeg de ring makkelijk vond uit alle hoeken van het veld, bleef het scoresheet minutenlang leeg waar het de punten voor de Bemmelsen betrof. 11-0 was daardoor de stand na 3 minuten. De meiden uit Bemmel speelden bijzonder stroef in de aanval en waren, zoals wel eerder dit seizoen, verdedigend veel te afwachtend bezig. Te weinig druk op schutters, zwak voetenwerk en slecht rebounden luidde het rapport. Voeg daar een flinke hoeveelheid turnovers aan toe en het beeld van het eerste kwart is compleet. Met 26-18 op het bord brak de eerste pauze aan.

Het tweede kwart liet een veel fanatiekere verdediging zien aan Bemmelse zijde. De Katwijkse schutters werd het veel moeilijker gemaakt waardoor zij gedwongen werden tot minder goede keuzes. Helaas bleef het in de Bemmelse aanval rommelig en statisch waardoor beide ploegen soms minutenlang niet tot scoren kwamen. Het was wachten op een sterke periode van Lekdetec.nl maar die kwam niet. Yordi Kathmann hield haar ploeg als enige in de race in deze fase, zij scoorde maar liefst 9 van de 14 punten in de tweede periode daarmee haar ploeg iets dichterbij brengend: 38-32 was de ruststand.

Het derde kwart was meer van hetzelfde al ging het tempo bij de gasten omhoog. Er werd keihard gewerkt en Lekdetec.nl sloop onder leiding van een nu sterke Jacobine Klerx dichterbij. Maar het schot van buiten wilde nog steeds niet vallen dus het bleef knokken voor elk punt. Halverwege deze periode nam Lekdetec.nl voor het eerst een voorsprong en de wedstrijd leek te kantelen maar De Wit-Grasshoppers weigerde te capituleren en bleef keihard werken. Scores van Sonja Kuijt en Evelien Messemaker brachten de thuisploeg weer langszij en op voorsprong na 30 minuten: 48-47.

Beide ploegen worstelden zich door de eerste minuten van het laatste kwart heen waarbij het verschil klein bleef maar in het voordeel van De Wit-Grasshoppers. Toen Janine Guijt er in de 37e minuut 60-54 van maakte en Lisanne de Jonge met 5 fouten naar de kant moest, leek het pleit beslist. Maar opnieuw bleek de mentale kracht van Lekdetec.nl. De verdediging ging compleet op slot en via scores van Lisa Schoen, Jacobine Klerx en als afsluiting twee drietjes van Gabriëlle van den Bosch en Jill Bettonvil, liep het team uit Bemmel via een 10-0 run door naar 60-64. In de laatste minuut werd niet meer gescoord en de voorsprong werd (opnieuw) professioneel over de eindstreep gebracht. De punten gingen mee naar Bemmel!

Een zeer moeizame overwinning voor Lekdetec.nl en een zure nederlaag voor De Wit-Grasshoppers. Deze wedstrijd leert dat wanneer de vorm er niet is maar je als team keihard blijft werken, je toch ver kunt komen. Als de Bemmelse meiden dat nu vier kwarten hadden gedaan in plaats van drie, was de overwinning ruimer geweest.

Het was trouwens apart om te zien dat de Katwijkse coach veelvuldig zijn hele team wisselde. In Bemmel wordt dat ook wel een ‘kordejongetje’ genoemd. Hij hield dat praktisch de hele wedstrijd vol.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.