CP3 by Basketball Totaal

Opnieuw Lekdetec!

Landskampioen LINTEX Binnenland is in eigen huis tegen een tweede zeperd opgelopen in het nog korte seizoen. Net als een week eerder was Lekdetec.nl te sterk. Ditmaal was het verschil slechts twee punten. Jacobine Klerkx van Lekdetec.nl werd naast topscorer ook matchwinner. De opening in de eerste ontmoeting van de competitie was duidelijk voor de thuisploeg die in de rommelige openingsfase met 13-4 de leiding pakt. Het wordt 15-6 voordat er echt iets aan het beeld van de wedstrijd veranderde. Als eerst Gabrielle van de Bosch en later ook Lisanne de Jonge van afstand raakschieten komt het momentum richting Bemmel, en van de Bosch nog een keer met een regenboog brengen de strijd weer redelijk in evenwicht. Het wordt 18-17, maar dan komt Shari Jeffrey door voor de landskampioen, en doet Zera Butter ook waarvoor ze aangenomen is en eindigt Binnenland de eerste periode met een 26-19 voorsprong.

Ook in de tweede periode is het aanvankelijk Binnenland wat controle houdt. Hoewel de ploeg van Joost van Rangelrooij niet hard wegloopt, controleren de Ladies in Blue wel. Het wordt 44-33 en dan pakt Batouwe een time out. Als Batouwe terugkomt naar zes punten is het Binnenland weer dat de time out zoekt, en daar goed uitkomt. Binnenland speelt sowieso sterk de eerste helft en schiet meer dan 60% uit het veld.

Na rust is het Gabrielle van den Bosch die voor de Bemmelse formatie opent, maar dan hebben de Gelderse dames moeite met de Lintexzone. De Lintexers kunnen uitlopen naar dertien punten voordat er weer een antwoord van Lekdetec komt. Het is Karin Kuijt die een regenboog verzilvert, en Lisanne de Jonge is de auteur van de 60-52  voordat Binnenland er weer dubbele cijfers op de borden komen via Eline Kasius. Jacobiene Klerkx is de aanjager van Bemmel voor een tussensprint en Lisanne de Jonge laat de 64-60 noteren, en dan is het een whole new ballgame.  Zeker omdat Binnenland even stottert wordt het zelfs 64-62.

In het laatste kwart opent Bemmel weer met drietjes , en als Lisa Schoen haar handtekening onder een regenboog zet (de 11e voor haar ploeg) nemen de Supercupwinnaars ineens een voorsprong van 70-75. Marloes Nieuwveen brengt Binnenland weer dichterbij, en het wordt een puntje puntje wedstrijd waar het publiek naar de punten van de stoel schuift. NIet omdat het een topwedstrijd is, maar beide ploegen maken er wel een spannend gevecht van. De beslissing valt zeven seconden voor tijd als Klerkx uit een steal kan scoren en ze de eindstand op het bord kan zetten. Binnenland krijgt namelijk geen schot meer los, en zo trekt Batouwe aan het langste eind.

Topscorers voor Binnenland: Zera Butter met 18, Eline Kasius met 18 en Rianne de Roos met 15.
Voor Batouwe was Jacobine Klerkx goed voor 19 puiten, Gabrielle van den Bosch maakte er 17 en Lisanne de Jonge tekende voor 13.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.