CP3 by Basketball Totaal

BSW verliest van Kangoeroes

Vrijdagavond speelde Maxxcom BSW opnieuw een oefenwedstrijd tegen een club uit de Belgische Ethias League: Kangoeroes Basket uit Willebroek. De Weertenaren wisten – net als in de vorige wedstrijden – te imponeren, maar opnieuw zette de ploeg dit niet om in een overwinning. Een vermakelijke en interessante tweestrijd eindigde in 64-83.


BSW leek in een sfeervolle sporthal ‘De Bengele’ in Nederweert gecontroleerd van start te gaan, maar al snel zorgde slordig spel voor een run van twaalf punten voor de Belgen. Aan de hand van Joost Padberg kon de ploeg deze achterstand nog enigszins corrigeren en sloot het eerste kwart af met 9-14.
In het tweede kwart kwam de wedstrijd los en konden beide teams het net aardig vinden. Vooral Kangoeroes center Jordan Heath nam zijn ploeg op sleeptouw met dunks en fraaie driepunters. Aan Weerter kant was, wie anders dan, Kenneth van Kempen ‘on fire’. Hij zou uiteindelijk 21 punten scoren deze wedstrijd. De gasten vergrootten het gat echter naar vijftien punten. Het scorebord stond op 31-46 in de rust.
Na de thee kwam BSW krachtig uit de kleedkamer. De verdediging stond goed en het was slagvaardig aan de andere kant, mede door een goede en snelle passing. Het publiek in Nederweert zag de ploeg van Niels Vorenhout het gat in rap tempo verkleinen, wat uiteindelijk resulteerde in 19-16 en daarmee een 50-62 stand met nog één kwart te gaan.
Het geloof was terug bij de aanwezige mensen in de sporthal en de flow van Weert leek door te zetten aan het begin van het vierde kwart. Met een verschil van slechts acht punten zou het er nog om gaan spannen, maar de vermoeidheid sloeg toe en na de vijfde persoonlijke fout van Padberg wisten de Belgen de wedstrijd makkelijk uit te spelen. Een heuse ‘buzzerbeater’ van de Kangoeroes sloot een amusante tweede helft af met een 64-83 eindstand.
BSW houdt absoluut een positief gevoel over aan deze wedstrijd en kan zich alweer schrap zetten voor de volgende oefenpot. Aanstaande zondag 14 september speelt het in en tegen Veghel

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.