CP3 by Basketball Totaal

3×3 – Dutch Angels zevende en negende bij University Games

NBB – Voor de Nederlandse 3×3 VU18-teams zijn de European University Games een leerzame ervaring geweest. Een van de twee teams, dat onder de naam Rotterdam College meedeed aan het toernooi, eindigde vandaag als zevende. Dat team bestond uit Moira van Leeuwen, Marit Siersema, Michelle de Graaf en Cassidy Cheuk-Alam. Het tweede team, dat buiten mededinging mee speelde, legde beslag op negende plaats. Vivienne Buunen, Dzifa Quist, Sabine Hermans en Shari Jeffrey vormden samen deze tweede formatie van de Dutch Angels 3×3.

Bondscoach Erik Braal sprak van een goede dag. “We wilden een aantal dingen uitproberen om te kijken of dat zou werken en dat is goed gelukt. Daarnaast wilden we zien hoe de meiden het in deze samenstellingen zouden doen. We hadden twee belangrijke doelstellingen en die hebben we gehaald. De eerste is heel simpel: ze moeten spelen, ervaring opdoen. Daarnaast moeten de meiden aan een aantal internationale toernooien meedoen om ze speelgerechtigd te krijgen voor het WK.”

Tussen nu en de start van het WK traint de voorlopige selectie minimaal vier momenten per week in (voornamelijk) de Sporthallen Zuid in Amsterdam. Op zaterdag 24 en zondag 25 augustus doen de Dutch Angels 3×3 met twee teams van vier mee aan 3×3 Eurotour Kopenhagen in Denemarken. Uiteindelijk blijven er vier speelsters over die aan het WK mee gaan doen.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.