CP3 by Basketball Totaal

3×3 Dames onderweg naar EK

Vandaag vliegt het Nederlands Team 3×3 Basketball naar Boekarest. Daar vinden van 5 tot 7 september a.s. de Europese Kampioenschappen 3×3 Basketball plaats. De Orange Angels hebben zich daar afgelopen juli, in Amsterdam, voor geplaatst. Van dat viertal – Jinga Gosschalk, Karin Heinen, Lisa van den Adel en Sarah Mourik – blijft de laatste echter in Nederland. In haar plaats reist Sharon Beld af naar de Roemeense hoofdstad. Ze ziet 3×3 Basketball op topniveau als een nieuw avontuur.

Sharon Beld (2e van links foto boven) is net klaar met haar werk als podotherapeute – met een spoedgeval op het laatst – en meteen onderweg naar de voorlaatste training voor het EK 3×3 Basketball. De agenda van een Nederlandse topbasketballer is doorgaans ramvol. Het maakt Sharon niet uit, zij geniet van haar werk én van haar favoriete sport.

De oudste uit een gezin van vier sterke basketbalsters uit Tubbergen speelde de afgelopen drie jaar als prof voor het Duitse Oberhausen. Een beetje uit beeld was ze die periode wel. Ze kwam niet uit voor het Nederlandse team vijf tegen vijf. Daar leek in mei van dit jaar verandering in te komen. Ze ging met de Orange Angels mee naar Polen, in de hoop zich in de selectie voor Orange Flavour te kunnen spelen.

De hervatting van haar interlandloopbaan liep anders dan Sharon had gehoopt. “Ik was heel benieuwd hoe het in Polen zou gaan. Met drie sterke buitenlandse jaren op zak kan het niet misgaan, dacht ik. Maar de eerste wedstrijd speelde ik 15 minuten en de volgende maar zes. Om me heen zaten allemaal jonge meiden en een paar directe concurrenten voor mijn positie waren nog geblesseerd, maar zouden later aansluiten. Dan weet je wel hoe laat het is.”

Even was er teleurstelling, maar daar zette Sharon zich snel overheen. “Ik wilde toen graag het tegendeel bewijzen van hoe het uiteindelijk is gelopen. Nog steeds voel ik dat ik wél van waarde kan zijn voor het Nederlandse team. Zelf weet ik dat ik er alles aan heb gedaan. Nu heb ik er vrede mee en zeg ik: ‘dat is het’.”

Maar basketbal wordt in de familie Beld met grote hoeveelheden geconsumeerd en net als zussen Myrthe, Judith en Iris zal ook Sharon niet gauw aan opgeven denken. Kroop het bloed waar het niet gaan kan? “Dat klopt. Ik ben op zoek gegaan naar manieren om hoe dan ook topbasketbal te blijven spelen. Via Jesper Jobse kwam ik in aanraking met 3×3 Basketball op hoog niveau. Toen heb ik van de zomer aan diverse voorrondes van de Streetball Masters Tour meegedaan. Daarnaast trainde ik sinds juni al met de Orange Angels mee. Sindsdien wil ik graag in deze tak van sport international zijn, alleen had ik tot voor kort nog te wenig rankingpunten om interlands te kunnen spelen. Inmiddels heb ik er genoeg om op het EK voor Nederland te mogen uitkomen.”

Onder leiding van een onvermoeibare Jinga plaatsten de Orange Angels zich overtuigend voor het sluitstuk in Boekarest. “Ik heb al aardig wat topwedstrijden gezien. Er wordt straks in ieder geval keihard gespeeld. Maar wie precies wie is, weet ik nog niet. Ik ga er hoe dan ook voor. 3×3 Basketball groeit nu heel hard en je ziet het niveau per evenement stijgen. Om de top te halen moet je er continu mee bezig zijn. Dat trekt mij enorm, evenals het heel fysieke spel. Dáár houd ik misschien nog wel het meeste van,” besluit Sharon lachend.

Bron: NBB

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.