CP3 by Basketball Totaal

3×3 Basketballsters onderdeel European Games Team NL

Sharon Beld, Jinga Gosschalk, Karen Heinen en Karin Kuijt zullen Nederland gaan vertegenwoordigen tijdens de Europese Spelen. De eerste editie van dit evenement vindt plaats van 12 t/m 28 juni in Baku, de hoofdstad van Azerbaijan.

Op het Europees Kampioenschap 3×3 Basketball in 2014 behaalde het Nederlands 3×3 Vrouwen Team een mooie vierde plek, waarmee ze zich plaatste voor de Europese Spelen. Op dit evenement staat, net als op de Jeugd Olympische Spelen, geen 5-tegen-5, maar 3×3 Basketball op het programma.

3×3 bondscoach Peter van Paassen is blij met de samenstelling van het team: “Met deze speelsters hebben we een goede mix van snelheid, kracht, lef en 3×3-ervaring. Essentiële skills om internationaal goed te presteren. De dames zijn super gemotiveerd en dat moet ook wel. Tijdens het EK grepen we net naast de prijzen, nu gaan we voor een podiumplaats.”

De selectie maakt deel uit van TeamNL en zal samen met nog 116 andere topsporters formeel door NOC*NSF worden uitgezonden naar Baku. Alle andere gekwalificeerde sporters vind je terug op de website van NOC*NSF.

Bron: NBB

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.