CP3 by Basketball Totaal

Uitzendingen Oranje

NedTeamhttp://www.podium.tv – Het Nederlands Basketballteam gaat in augustus 2014 proberen een ticket te bemachtigen voor het Europees Kampioenschap 2015.
In zes duels gaat het team van bondscoach Toon van Helfteren er alles aan doen om het EK 2015 te behalen. Er wordt gespeeld tegen Bulgarije, Israël en Montenegro. Nederland zal als eerste moeten eindigen, of zich onder de zes beste nummers twee moeten scharen, om kwalificatie af te dwingen.

Nederland deed in 1989 voor het laatst mee aan een Europees Kampioenschap.
Op zondag 10 augustus start Nederland met een uitwedstrijd tegen Bulgarije. Drie dagen later, op woensdag 13 augustus, speelt Nederland haar eerste thuiswedstrijd. In het Groningse MartiniPlaza speelt Oranje tegen Israël. De overige twee thuiswedstrijden worden gespeeld in de Leidse Vijf Meihal. PodiumTV zal alle thuiswedstrijden van Oranje live uitzenden.
Op woensdag 13 augustus staat de thuiswedstrijd tegen Israël op het programma. Israël nam in 2013 deel aan het EK 2013 in Slovenië, maar overleefde de voorronde niet: het werd laatste in de poule met 6 punten. Israël is een sterk basketballand, maar Oranje won in 2011 de laatste ontmoeting tussen beide landen: 80-70.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.