CP3 by Basketball Totaal

Oranje opent met winst op EK u16

OrangeAngelsVU16Oranje VU16 is het EK voor B landen in Estland begonnen met een mooie overwinning op Noorwegen. Mede dankzij een sterk 4e kwart (21-0 voor Oranje) kwam er een 85-33 overwinning op de borden te staan. Laura Westerik had 20 punten en 8 rebounds, Tessa Schellekens pakte een double double met 12 punten en 11 rebounds.

De Oranje formatie trad vroeg aan in Talinn en had even moeite met op gang komen, hoewel er al vroeg een voorsprong te noteren was. Vanaf 4-4 ging het alleen maar de goede kant op voor Nederland, dat het moest doen zonder Marleen Peek, maar verder op pointguard Anne van Vlijmen na iedereen zag scoren. Van Vlijmen tekende wel voor een teamhigh 5 assists.

Bij rust had Oranje een al redeijk veilige 43-23 voorsprong staan en was duidelijk dat Oranje lekker in de wedstrijd kon komen en zo het toernooi on a high note ging beginnen. Vele insiders schatten Oranje in als een ploeg die toch een heel eind moet kunnen komen op weg naar terugpromoveren naar de A divisie, en het spel van Oranje liet bij tijd en wijle ook zien dat die ambitie gerechtvaardigd is.

Na de rust hield Nederland de Noorse formatie meer dan een kwartier scoreloos. Het bracht een nog groter verschil op de borden, en Oranje bleef maar kansen creeeren, doordat de Noorse ploeg meer dan dertig ballen inleverde bij de meiden van Bart Sengers.

Scores Oranje:
Ilse Kuijt 5 punten 5 rebounds 2 blocked shots; Evi Dekker 2 punten; Noor Driessen 9 punten 2 rebounds; Anne van Vlijmen 5 assists 2 steals; Denise Bloemkolk 5 punten 3 assists; Noelle Droste 5 punten 4 rebounds; Mardi Westenberg 7 punten 5 rebounds; Laura Westerik 20 punten 9 rebounds 4 steals 3 assists; Femke Slim 15 punten 3 assists; Lyn Tamis 5 punten 4 rebounds; Tessa Schellekens 12 punten 11 rebounds

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.