CP3 by Basketball Totaal

Duitsland U20 ruikt A divisie alweer

Met een 49-82 overwinning op Lithouwen heeft Duitsland U20 zich zo goed als verzekerd van een promotieplek naar de A divisie. Gister leidde Levke Brodersen met 9 punten 6 rebounds en 6 assists haar ploeg naar het beloofde land.

Vooraf hadden verschillende insiders nog hoog opgegeven van de kansen van Lithouwen tegen Duitsland, maar onze Oosterburen lieten geen spaan heel van de Oostblokkers. En dat was niet volledig in lijn met het spel uit de eerste periode, want Lithouwen was eigenlijk het hele eerste kwart de bovenliggende ploeg.

In de tweede periode, die met 18-14 in het voordeel van de Lithouwsen begon, begon het te draaien bij Duitsland, dat op 4 minuten ruim van de rust voor het eerst op voorsprong kwam toen Levke Brodersen raakschoot op aangeven van Noemie Rouault. De Duitse ploeg wist de rust te halen met een voorsprong, want waar Lithouwen wel steeds zocht naar de sterke center Roberta Mizgeryte , liepen de laatste vier aanvallen op niets uit voor Lithouwen.

Na de rust blies Duitsland uit een ander fluitje, want via 32-36 bij rust werd de volgende tussenstand 41-60 en leek de wedstrijd gelopen. Zeker toen Duitsland in het laatste kwart ook een klasse beter bleek en die laatste periode met 8-22 besloot.

Ieva Kazlauskaite was met 18 punten topscorer voor Lithouwen, voor Mizgeryte met 12 punten. Aan Duitse zijde trok Marie Gülich de kar met 16 punten, voor Elizabeth Dzirma met 12 en Noemie Rouault met 12 punten en 8 rebounds.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.