CP3 by Basketball Totaal

Nederland MU16 overtuigender in Luxemburg

Nederland MU16 heeft in tweede en derde oefeninterland tegen Luxemburg een stuk overtuigender gespeeld. Oranje sloot de driedaagse oefenstage af met klinkende 49-77 en 59-81 zeges.

Na een goede nachtrust, een fikse training en een rustige middag kwam Nederland in de tweede oefeninterland tegen Luxemburg een stuk overtuigender voor de dag, dan in de eerste wedstrijd. Luxemburg koos deze wedstrijd voor een zoneverdediging, zodat er ruime gelegenheid was om de zone-aanval te oefenen en de schutters te testen. Dat viel niet tegen. Door een snelle balcirculatie werden vele kansen gecreëerd, die door meerdere spelers dankbaar werden benut. Zes verschillende spelers van Oranje schoten vijftien driepunters raak tegen 42 procent. Omdat ook het reboundsaldo positief was (42 om 29), kwam Luxemburg er in de tweede wedstrijd niet echt aan te pas. Via 9-22, 12-22, 13-22 en 15-11 kwam een 49-77 eindstand op het scorebord.

Toch zijn er nog veel aandachtspunten. De individuele verdediging van Nederland was redelijk, maar de verdedigende organisatie is absoluut voor verbetering vatbaar.  De pressbreaker liep goed (er nauwelijks balverlies werd geleden), maar de gecreëerde kans werden door gehaast spel onvoldoende benut. En veertig procent op de vrije worplijn was ook niet om over naar huis te schrijven. En dan was er nog het concentratieverlies in de vierde periode.

Later op de avond bekeken de jongeens de wedstrijd van het Nederlands elftal egen Costa Rica. Ook daarvan valt veel te leren, bijvoorbeeld dat een optimale fysieke conditie noodzakelijk is voor een goede prestatie. Die van de MU16-basketballers kwam helaas enigszins in het gedrang door de verlengingen en de strafschoppenserie, want om half negen moest er worden ontbeten en om half twaalf alweer worden gespeeld.

Ook in de derde wedstrijd koos Luxemburg voor een zone. De aanval liep weer goed, ditmaal resulterend in elf rake driepunters van vier verschillende spelers. Het reboundoverwicht was zelfs overweldigend: 51 om 19. Luxemburg pakte niet één aanvalsrebound te pakken en Nederland had meer aanvallende rebounds dan Luxemburg in de verdediging. Toch was de verdedigende organisatie nauwelijks beter dan de dag er voor en het vrije worppercentage bleef met 58 ook nu onder de maat. Concentratieverlies was er ditmaal in de derde periode. Via  16-25, 15-24, 19-17 en 9-15 werd het 59-81.

Komende week wordt er weer in Nederland getraind en op 19, 20 en 21 juli staan er drie oefen interlands tegen het A-land Denemarken op het programma.

Bron: NBB

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.