CP3 by Basketball Totaal

Zaterdagbrunch: Playoffs komen eraan!

Loon Lions opent zaterdagavond het bal tegen de Wit Grasshoppers. Een ontmoeting die half januari een 54-61 overwinning voor de thuisploeg van morgenavond opleverde. Marlous Nieuwveen scoorde tegen haar oude ploeg 14 punten in 22 minuten en was daarmee topscorer voor de Katwijkers, terwijl aan de kant van Loon Lions Kim Hartman voor 17 punten tekende, en Anete Horelika een mooie double-dertien liet zien voor punten en rebounds.  Loon blijft een ploeg die zich op de titel richt en daar heel dicht bij zal komen, maar De Wit Grasshoppers kijkt met een schuin oog naar de playoffs en hoopt op de vierde plek. Met recht, want hoewel Loon en Binnenland wel angstgegners zijn, lijkt de ploeg van Ivo Boom flink gegroeid te zijn de afgelopen maand. Er groeit wat moois in het Katwijkse, hoewel de blessure van Lanette Kempers, net terug van een lang blessuretraject, wel een domper op de feestvreugde was. Het opent mogelijk voor Anita de Jager kansen om zich vaster in de eredivisie in te spelen, want de captain van het tweede dat vorige week eindelijk weer eens won in de promotiedivisie, van Groene Uilen, haalde een season high van 7 punten tegen Jumpers.  We verwachten een andermaal spannende wedstrijd, en hopen dat Loon de stream in de lucht krijgt.

Jolly Jumpers begint een half uurtje later in Tubbergen aan de Oostelijke derby tegen Lekdetec. In Bemmel had vorige maand de toen trotse koploper het verschrikkelijk lastig tegen een sterk spelen Jumpers. Jumpers speelt aan de hand van Liz Schroder , Merlin Lammerink en Milou Dekker symphatiek basketball dat een overwinning verdient. De laatste weken is ook Marianne van der Hoek  steeds beter op dreef aan het raken, en dus zou je zeggen dat een overwinning een kwestie van tijd is. De vraag is welke ploeg verslikt zich in de Tubbergse Trots. Wanneer coaches Yvonne Lansink en Nathalie Hudec erin slagen om een tactisch plan neer te leggen waarin ze Lekdetec het tempomaken moeilijk kunnen maken, dan zou zaterdag zomaar eens bal kunnen zijn.  Zeker omdat Lekdetec woensdag nog een zware wedstrijd voor de beker speelde.

CTO en Dozy troffen elkaar al drie keer dit jaar, met telkens de talentenploeg als winnaars. De ploeg van Remy de Wit moet het zondag stellen zonder Britt Zappeij die op collegetour is.  Den Helder doet het met Francis Donders erbij prima, maar heeft de pech dat er blessures de goede bedoelingen smoren. Zondag zal blijken of CTO zoals ze in hun eigen voorbeschouwing zeggen daadwerkelijk de sterkste zal zijn, of zullen wellicht (ex) CTO ers als Maxime Essenstam en Elske Heerschop hun nieuwe ploeg tot een stunt weten te inspireren?

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.