CP3 by Basketball Totaal

24 seconden met Mark de Vries

mark de vries flevoWe schreven het al eerder: iBasketball betekent ik Basketball. Een spreuk die zeker ook van toepassing is op Mark de Vries. Tegenwoordig actief bij Flevo Musketiers, en al jaren een gerespecteerd en gewaardeerd topcoach in wat vroeger Rayon Oost heette. Het is ons een beetje een raadsel hoe het kan dat de man nooit door een ambitieuze organisatie in de buurt opgepikt werd om de Nationale top te bestormen. Naast het coachen is hij ook speler, en lid van de raad van coaches bij Flevo Musketiers. Het is tijd voor 24 seconden met Mark de Vries.

24) Geboren : 26 september 1966
23) Relatie: Getrouwd met Hilde. Ik heb een gezin met 3 kinderen; 1 jongen (Stijn, 14) en 2 meisjes (Merel, 17 en Immer, 9). Merel is meervoudig complex gehandicapt.
22) Hoogtepunt in BBallcarriere: Eigenlijk zijn dat er 3.
Ik ben Nederlands kampioen geworden als stand-in met de mini’s/U12 van ZAC, dat was in 1999 of zoiets. Herman van den Belt had het team opgeleid, maar moest tegelijkertijd in Zwolle de Kadetten op het NK coachen.
Het 2e hoogtepunt was mijn periode als coach bij de heren van Orca’s (Urk) in de Hoofdklasse. 3 fantastische jaren, waarin we 2 keer vanwege administratieve zaken 2e en het laatste jaar 1e werden. Mooie bijvangst was dat het team in die periode in het begin 30 en in het laatste seizoen 300 toeschouwers per wedstrijd trok en ik de Spirit of the Game-award kreeg in Rayon Oost
Het 3e ben ik nu al een jaar of 9 mee bezig; Flevo Musketiers in Lelystad. De club die uit BCL is ontstaan was op sterven na dood. Met een paar man zijn we in 2005 de schouders er onder gaan zetten. Nu staat er een club die ieder jaar een klein stapje maakt in spelniveau en in aantal leden met een aantal leuke en enthousiaste vrijwilligers. Langzaam maar zeker worden we een vaste waarde op landelijk niveau bij de jeugdteams.
21) Huidige vereniging: Flevo Musketiers, als coach, speler en als lid van de raad van coaches actief met de opleiding van de jongenslijn
20) Eventuele vorige verenigingen: Begonnen bij OSM’75 in Maarssenbroek, daarna USRA (studententeam Agrarische Hogeschool Dronten), BCL, ZAC, Orca’s (als coach, later als speler van het 2e)
19) Favo tv shows : Scandal, RTL Late Night, 24Kitchen
18) Op mijn LG Nexus 5 staat: van alles en nog wat. Van Dik Hout, Van Halen, Kensington, Michael Kiwanuka, Lenny Kravitz, Jan Akkerman, John Legend, Jett Rebel.
17) Dit boek ligt momenteel op mijn nachtkastje: Niets. Ik lees enorm weinig. In de vakantie wel es een thriller.
16) Gedroomde date: Internationaal zou ik Charlize Theron wel es wat dieper in de ogen willen kijken en nationaal met Katja Schuurman een avond in de kroeg willen doorhalen.
15) Favo internet sites: Facebook, nu.nl, linkedin en ibasketball
14) Beste gewoonte : ik zoek naar mogelijkheden om iets WEL te bereiken.
13) Slechtste gewoonte: ik kan mij ergeren aan mensen die regels toepassen, maar daarbij de bedoeling van de regels uit het oog verliezen. Dat wordt versterkt als zij het gesprek daarover uit de weg gaan, maar hun machtspositie gebruiken.
12) Ik zou wel eens een dag willen ruilen met : Management-guru Stephen Covey.
Maar ook coach David Blatt lijkt me nu interessant. Zo uit Europa coach worden bij Cleveland en als cadeau naast Irving ook nog Lebron en Love er bij krijgen…. Volgens mij heeft Blatt ook nog eens een clinic gedaan bij de Haarlem Basketbal Week….

11) Als ik niet was gaan basketballen: ik basketbal vanaf mijn 11e, nooit bij nagedacht om iets anders te gaan doen. Ik vind zeilen (match racing) heel erg leuk en hockey lijkt me ook een mooie sport.
10) Andere kwaliteit die ik graag zou hebben : ik zou zelf willen kunnen verbouwen in mijn eigen huis, maar dat gaat hem echt niet worden. Ik gun me er geen tijd voor.

9) Favo eten : De Italiaanse keuken.
8) Favo plaats: Utrecht, mijn statsie!
7) Favo sportman/vrouw: Ray Allen
6) Favo team: Giant/Shimano wielerteam; hoe die met elkaar samenwerken voor een etappe winst in de sprint….
5) Zou wel eens een avondje uit willen met : mijn vrouw Hilde. Wordt wel es weer tijd! 😉
4) Mijn grote liefde : mijn oudste dochter Merel
3) Mijn held(en) : Jamie Oliver, die passie, plezier en sociale betrokkenheid!
2) In mijn leven moet ik zeker, al is het maar 1 keer: hoofdprijs in de staatsloterij winnen en daarna een week bij een top 25 collegeteam meelopen…
1) Mijn motto: play hard, be smart and have fun

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.