CP3 by Basketball Totaal

24 miljoen dollar voor Kobe Bryant

Kobe Bryant speelt nog altijd niet voor de Los Angeles Lakers. Heeft-ie nu ook even geen tijd voor. Hij zit vermoedelijk zijn dollars te tellen, want vrijdag bezorgde de postbode hem een salarisbriefje, waarop helemaal onderaan het aardige bedrag stond van 24 miljoen dollar. Dat bedrag kreeg hij als een voorschotje van de Lakers.

Hoe zit dat? In 2010 verlengde Bryant zijn contract met drie seizoenen tegen een jaarsalaris van 30 miljoen dollar. Volgens de regels van de NBA kunnen speler en club onderhandelen over de wijze en het moment van uitbetalen. Dat wil zeggen voor tachtig procent van het totaal. De meeste spelers kiezen, net als het grootste deel van de Amerikaanse beroepsbevolking , voor uitbetaling per twee weken. Kobe Bryant en de Lakers waren echter overeengekomen dat die 24 miljoen (tachtig procent dus van het totaal) in één keer zou worden betaald op 1 november in het contractjaar. En dat was vrijdag.

Kobe Bryant kan dus voorlopig de melkboer weer betalen. En wat hem betreft nog wel een paar jaar, want hij overweegt een nieuwe contractverlenging in de zomer. Formeel zou hij dan ‘unrestricted free agent’ kunnen worden en zelf bepalen hoe zijn toekomst eruit zou komen te zien. Maar hij wil zijn loopbaan graag bij de Lakers besluiten. De club wil dat ook wel, maar er zal dan wel wat ruimte onder de salary cap gevonden moeten worden.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.