CP3 by Basketball Totaal

1e winst voor Dutch angels tegen Kroatië

Orange Angels winnen 1e kwalificatie wedstrijd 76-67.

NETHERLANDS ON FIRE LATE IN COMEBACK WIN OVER CROATIA, zo kopt fiba europe.

Nederland had een hete laatste vijf minuten toen men zich terug knokte na een achterstand van 16-punten. Men versloeg Kroatië verrassend met 76-67 in Amsterdam in Group B van de EuroBasket Women 2017 kwalificatie.

Turning Point: Kroatie leidde 27-11 in het 2e kwartsecond quarter en ook op 5 minuten voor het eind was het nog 52-56 voor de gasten. Kroatie leed 3x balverlies en Nederland benutte hun volgende 9 schoten op rij en ook hun 6 verkregen vrije worpen voor een 24-9 run.

Stats Don’t Lie: Nederland schoot 47% tegen 37% voor Kroatie, de laatsten hadden 25 turnovers waaruit Oranje 25 punten scoorde. The Dutch maakten 37 punten met de bank komende speelsters en Kroatie slechts 11.

Game Hero: Zera Butter maakte 9 van haar 23 punten in de laaste 5 minuten van de game en had ook nog eens twee rebounds, vier assists en drie steals.

The Bottom Line: Remy De Wit’s Nederlands team toonde veel Karakter bij het inhalen van de achterstand en lieten toen zien dat ze aterk kunnen finishen. Kroatie zal terugkijkend op deze wedstrijd denken aan een dure gemiste kans op een weg naar zeges.

Bron: http://www.fibaeurope.com image

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.