CP3 by Basketball Totaal

1e Eurocup dames kwartfinale van onze zuiderburen

De 1e kwartfinale in de Eurocup van onze zuiderburen Castor Braine in en tegen Mersin, Turkije is gespeeld. Michelle Snow bewees haar waarde voor Mersin, ze had een double double met 28 punten en 12 rebounds.

Mersin Buyuksehir bezorgde de Europese rookies Castors Braine hun eerste verliespartij van dit Europese seizoen na een mooie comeback door te winnen met 77-72 in de eerste ronde van de kwartfinale.

Michelle Snow en de Hongaarse international Dora Horti bepaalden voor Mersin voor het grootste deel de inhaalrace na de grote 63-49 achterstand aan het begin van het 4e kwart.

imageMichelle Snow

In het begin leek het alsof de tot nog toe ongeslagen bezoekers uit Belgie opnieuw met een winst aan de haal zouden gaan, dankzij de uitstekende optredens van de Letse Anete Steinberga en Belgische Kim Mestdagh.

kimm2<- Kim Mestdagh en
image<- Anete Steinberga Maar in de laatste 9 minuten van de wedstrijd liep het toch even anders voor de Belgischen. Mersin slaagde erin om via 19 punten de achterstand goed te maken en de wedstrijd zodoende 77-72 te winnen.

Snow (WNBA-er van o.a. Mystics) was geweldig zoals gezegd met 28 punten en 12 rebounds voor de Turkse fans, terwijl Horti er ook 22 punten, zeven rebounds en zes assists aan toevoegde.

Castors Braine zal zich nog wel een keertje afvragen hoe dit heeft kunnen gebeuren. Dit was de kans om een glorieuze winst mee naar België terug te nemen voor de return op 12 februari.
Desalniettemin, had Mestdagh 18 punten en de Letse ster Steinberga maakten er 23 en greep 9 rebounds.

Deel 2 van de kwartfinale volgt volgende week donderdag 12 februari in Braine l’Alleud, aanvang 20.30u, vanaf Rotterdam ongeveer 175km.
Castor heeft daar voor eigen publiek de kans om de 5 punten achterstand goed te maken en door te dringen tot de halve finale van de Eurocup women.

foto’s en bron: http://www.fibaeurope.com

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.