CP3 by Basketball Totaal

18de nederlaag voor Maxxcom BS Weert

SPM Shoeters Den Bosch heeft het gehavende Maxxcom BS Weert op de 18de nederlaag van het seizoen getrakteerd. De Bosschenaren wonnen in Limburg met 54-90.

De wedstrijd werd vooral in het tweede kwart beslist. Den Bosch keek bij de start van dat kwart tegen een 27-20 achterstand aan. Dat verschil bleef tot 29-22 gehandhaafd. Toen gaf SPM Shoeters echter even tussengas en sloeg de wedstrijd volledig om. Eerst schoot Marcel Aarts beide ploegen bij 29-29 op gelijke hoogte. Vervolgens stoomde Den Bosch onvermoeibaar door. Vlak voor rust was het verschil al opgelopen tot 31-46: ergo, een tussensprint van 2-24.

De wedstrijd was voor Limburgers hoopgevend begonnen. Maxxcom pakte meteen het initiatief en toen Kenneth van Kempen zelfs met een driepunter uitpakte leek alles mogelijk. Het hele eerste kwart hield Maxxcom de voorsprong solide vast. Dyon Doekhi (niet inzetbaar want herstellende van een knieblessure) en Sjors Besseling (hinkend op krukken) keken vanaf de kant met lede ogen toe hoe Maxxcom in het tweede kwart volledig in elkaar stortte.

Die ommekeer was niet eens te wijten aan een van de beste lange mannen van de competitie. Tai Wesley slaagde er niet in zijn stempel op de wedstrijd te drukken. Wesley bleef steken op voor hem zeer ongebruikelijke cijfers: 5 punten en 3 rebounds.

Toch lag het verschil weldegelijk ‘in the paint’. Daar maakte SPM Shoeters namelijk 52 punten tegenover Maxxcom slechts 22. Reboundend hielden Weert en Den Bosch met 28 om 31 elkaar in evenwicht.

Met 17 punten speelde Jeremy Ormskerk voor de thuisclub een sterke partij. Joost Padberg was de tweede Limburgse scorer met 14 punten. Kees Akerboom nam bij SPM Shoeters met 15 de meeste punten voor zijn rekening, onmiddellijk gevolgd door Marcel Aarts met 14 en Ralf de Pagter met 12.

 

MAXXCOM BS WEERT – SPM SHOETERS DEN BOSCH  54-90  (27-20, 33-46, 45-61)

20140107 weer_denb 3085 - Kladblok

KLIK OP DE STATS VOOR EEN VERGROTING

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.