CP3 by Basketball Totaal

Borreltijd

De borrel van vandaag is maar kort. Het is natuurlijk de dag voor de vakantie, en dus is het strak druk op de weg. Daarom even een colatje en wat kaasblokjes als voorbereiding op de WNBL Final Four!

Er is nogal wat gebeurd de afgelopen weken. De beslissingen over wie er de eredivisie ingaan na de oliebollen, en wie er promo gingen spelen. Een enkele transfer (Mayella Kuikhoven van Jolly Jumpers naar Groene Uilen) , een nieuwe sponsor (Loon Lions, proficiat aan de organisatie in Landsmeer) en de snel alweer tegengesproken ‘roddels’  over de bonds scheidsrechterscommissie. Misschien dus dat de vrijdagavondborrel in Katwijk wel drukker wordt en gezelliger dan de middag-editie. Daarom nu een korte blik op de wedstrijden van vanavond.

19.30 De Wit Grasshoppers – Binnenland
Arbitrage: Edward van Ruiven, George Abbringh, Arnaud van Bochove

Bij de loting werd er door beide ploegen wat teleurgesteld gereageerd. Er was al meerdere keren tegen elkaar gespeeld. En beide keren was Binnenland de sterkste van de twee ploegen. Op eigen veld zelfs nog wat ruimer dan in Katwijk. ‘Maar dit is een op zich staande wedstrijd’ heet het dan. En dat zou zomaar eens kunnen. Waar Binnenland een paar keer flink huishield en centuries scoorde, bouwde De Wit Grasshoppers rustig aan de vorm en werkte vooral met een grote rotatie. Het leverde een zeer uitgebalanceerde ploeg op waarbij zelfs nummers 10 of 11 belangrijke minuten kunnen maken voor coach Ivo Boom die ongetwijfeld gesteund door het in groten getale opkomende thuispubliek met enkele tactische meesterzetten er een bijzonder spannende wedstrijd van weet te maken. Hoewel Binnenland na de zeperd in de halve finale van vorig jaar tegen CTO niet nog eens tegen een domper op zal willen lopen kan het zomaar zijn dat de thuisploeg uiteindelijk aan het langste eind trekt.

21.30 Lekdetec.nl – CTO Amsterdam
Arbitrage: Sawina Lauret, Edwin Wallaart, Richard Walst
Titelverdediger CTO treedt in de tweede ontmoeting op vrijdag aan tegen Lekdetec uit Bemmel en daar wordt tegenwoordig hardop gedroomd over de titel. Slechts een offday bij Loon Lions zorgde voor een nederlaag , maar gezien de stand in de poule leverde dat geen problemen op. De formatie van Bart Sengers keert terug naar de plek waar twee jaar geleden de Final four ook werd gespeeld, en toen haalde men de finale tegen Binnenland. Ondanks fel aandringen en een sterke prestatie van ex-Grasshopper Tanya Bröring die toen voor Bemmel speelde, ging het Binnenland van Pieter Kodde er toen met de titel vandoor. Ditmaal is er weer een ex-Grasshopper de ontwerpster van de aanvallen. Karin Kuijt heeft voor het tweede jaar de teugels in handen en doet dat met verve.
CTO jojode zich door de eerste helft van het seizoen heen. Een nederlaag in de beker tegen Lions werd gevolgd door een ongeslagen reeks in de competitie , al was Jolly Jumpers twee keer zeer dicht bij een stunt tegen de Amsterdamse talenten. CTO speelt zonder de herstellende Britt Zappeij, en Janine Guijt speelt voorlopig haar laatste wedstrijden op Nederlands grondgebied.

Voldoende reden om de vakantie lekker te beginnen, en als een ritje naar Cleyn Duyn in Katwijk er niet in zit, bier en chips te pakken en de tablet /laptop in te schakelen op Ibasketball.nl om via de stream mee te genieten.  Tot vanavond!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.