CP3 by Basketball Totaal

Vrijmibo: Bring on de bitterballen en kaasblokjes!

Het is weer vrijdagmiddag, even na vieren: Een dubbel portie bitterballen want zowel De Wit Grasshoppers als Binnenland/Rotterdam spelen deze ronde twee keer. De eerste ontmoeting was een onder onsje tussen de beide ploegen die klasse B aanvoeren, en dit weekend volgt de rest. Een rondje langs de teams.

Na twee overwinningen en een prima pot tegen Probuild moet Almonte dit weekend echt aan de bak tegen Lekdetec. De Bemmelse formatie, die de regionale krant op het verkeerde spoor zette met een geintje over een kalender  is waarschijnlijk samen met Binnenland de sterkste formatie tot nu toe, en groeit elke week meer naar elkaar toe. Hoewel ook Almonte een mooie curve in de prestaties laat zien, zal ‘normally spoken’ het Anouk Biesters-loze Lekdetec , waar Kris Biesters sinds enkele weken weer aangehaakt heeft , de bovenliggende partij zijn in een wedstrijd die het aanzien zeker waard gaat zijn, dus mocht u om 16.30 in de buurt van Eindhoven zijn, dan is Sporthal de Eckert een mooi uitstapje.

De Wit Grasshoppers 2 krijgt landskampioen Probuild Lions op bezoek in een wedstrijd die voor de titelverdedigers misschien nog wel spannender is dan voor de thuisploeg. De ploeg van Molly McDowell kan zich eigenlijk geen zeperds meer veroorloven willen ze de eredivisie halen na de kerst, en dus kan er goed wat stress in de formatie zitten. En de thuisploeg kan vrijuit spelen. Vorige week startte de formatie van Bastiaan Beumer weer ernstig slecht in het eerste kwart, waarna de achtervolging nog bijna tot een overwinning leidde. De Katwijkse formatie kan, wanneer er rust en overleg in het spel vanaf de point zit , echter heel leuk basketball laten zien en dus lijkt het zaak dat de spelverdelerspositie op een rustige degelijke manier ingevuld zal worden. Dames 1 coach Ivo Boom zal met meer dan gemiddelde belangstelling langs de kant zitten om te kijken hoe zijn tweede team functioneert in deze wedstrijd, en of er wellicht speelsters zich rijp tonen voor een rol bij het eerste. Die kans is niet heel ondenkbeeldig!

18 - Dewi KeppyUS tenslotte neemt het op tegen Amazone, en de Utrechtse formatie van Jan Koek behaalde vorige week een eerste overwinning in dit seizoen. Koek heeft een formatie die beter is dan de stand doet denken, en zeker speelsters als Roos Hof of Jay Eliza Burgos kunnen bij willekeurig welke andere eredivisieformatie een fatsoenlijk onderdeel uitmaken van de rotatie. Of het voldoende zal zijn voor winst tegen US zal afhangen van de verdedigende intensiteit die de ploeg kan opbrengen. Zeker in transitie oogt de ploeg nog wel eens kwetsbaar , en de verwachting is dat er meer gescoord moet worden dan afgelopen weekend voor de zege. Wij verwachten een sterker US dat op een hele gedegen wijze naar het overwinteren in de eredivisie toe aan het groeien is. Hoewel er de laatste keren flink verloren wordt van Bemmel hoort US net als vorig jaar wel bij de sterkste ‘promo’ ploegen, en dat is knap als je ziet wat voor mutaties er plaats gevonden hebben.

Poule B
Nadat de topper in de poule woensdag op een makkelijke zege voor Binnenland uitliep, gaat de ploeg van Zera Butter en co zaterdag naar Amsterdam voor een ontmoeting met Apollo. Waar vorig seizoen de wedstrijd tussen beide teams nog spannend was, is dat deze jaargang een stuk minder. Apollo zit met behoorlijk wat blessures, en zelfs de dynamo van de formatie Kate Maher heeft nu brokken want na de ontmoeting met Grasshoppers bleek dat coach Dwight van West haar voorlopig kwijt is. Meest ervaren speelster nu in de formatie Eliza Kucharska die een prima seizoen draait tot dusver, maar niet beloond wordt met overwinningen. Ga er maar vanuit dat ze haar ploeg met alle mogelijke middelen voor zal gaan, maar dat de wedstrijd voor rust al in de beslissende plooi ligt in het voordeel van de gasten.

De Wit Grasshoppers daarentegen krijgt DAS op bezoek, en DAS zou wel eens één van de sterkere ploegen uit het rijtje voormalig promotiedivisionisten kunnen zijn. In de heenwedstrijd had Grasshoppers in ieder geval flinke moeite om de wedstrijd in een vroeg stadium te beslissen. Maar de ploeg van Ivo Boom lijkt te groeien, ondanks de zeperd van woensdag, en staat elke week met meer plezier in het veld.  In de toto lijkt het dan ook het meest veilig om voor een één te spelen, maar mocht er een livestream komen dan zou je best een aardige wedstrijd te zien krijgen!

Renate WarffemiusGreen Eagles krijgt op zondag Baros op de koffie. Beide ploegen wonnen dit seizoen van Apollo, en in de eerste ontmoeting tussen beide teams was het de thuisploeg die aan het langste eind trok. Met de ervaring die beide teams hebben na één ronde zal het een hele boeiende ontmoeting worden waarin we het totoformulier tussen de bitterballen door toch larderen met een ‘1’ ten teken van een overwinning voor de thuisploeg. En in de glazen bol zien we een uitblinkende Renate Warffemius. Dat u het maar even weet.

Klasse C
Cangeroes treedt in eigen huis aan tegen Jolly Jumpers. De Jumpers hebben een seizoen waarin de resultaten wellicht nog niet echt de kracht van de ploeg eer aan doen. Eerder viel er op deze site al te lezen dat Jumpers waarschijnlijk de sterkste ploeg uit de oude promotiedivisie is, maar vreemd genoeg wel buiten de boot kan vallen als straks de tickets voor na de winterstop verdeeld worden. Waarom niet 9 teams naar de eredivisie en 9 naar de promotiedivisie? Éen team per week vrij betekent dat je in ieder geval helemaal van de midweekse wedstrijden af bent. Een win-win situatie lijkt me zo.  Voor wat betreft de verwachtingen rond deze wedstrijd zien we de naam van Jumpers uit de koker rollen als winnaar. De Tukkerse ploeg is simpelweg breder, en zou het daarom tegen het bepaald niet misselijke Cangeroes moeten kunnen bolwerken.  In de wandelgangen vroeg iemand zich al af of er voor volgend seizoen niet wellicht een samengesteld team van Cangeroes en Amazone moet komen, om de sterkste speelsters uit 030 te bundelen. Het lijkt het onderzoeken waard.

CTO tenslotte ontvangt BV Hoofddorp en dat is een ontmoeting die normaal gesproken live op de stream te zien zal zijn. De wedstrijd wordt omlijst door de ‘Lange Meiden Clinic’  en na afloop zullen liefhebbers in gesprek kunnen gaan over de wedstrijd met bondscoach Meindert van Veen en arbiter Paul van den Heuvel. Een bijzonder interessant initiatief, waarbij je wel kan afvragen of de ontmoeting tussen CTO en den Helder niet een logischer keus was geweest, omdat die ploegen dichter bij elkaar zullen liggen en daarom een interessanter nabespreking zullen genereren.  CTO won vorige week na verlenging in Tubbergen en die wedstrijd heeft zijn sporen nagelaten. Toch verwachten we dat de Amsterdamse formatie fraaie staaltjes basketball zal laten zien.

Den Helder en Groene Uilen zijn een weekendje vrij.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.