CP3 by Basketball Totaal

135.000 Euro verlies in Groningen

De landskampioen van afgelopen jaar zit in zwaar weer. De club heeft een verlies geleden van 135.000 over het afgelopen seizoen en moet de begroting naar beneden bijstellen. Het verlies is te wijten door een verkeerde berekening van de salariskosten in de begroting. Ook was er een overschrijding van de medische kosten, kosten voor vervanging bij ziekte.

En dat zonder hoofdsponsor momenteel bij de beste club van Nederland. De vraag is natuurlijk hoe het komende seizoen eruit gaat zien. Jessey Voorn en Thomas Koenis hebben een aanbieding gekregen van Donar om ook volgend seizoen in Groningen te spelen. En dat is van levensbelang voor Groningen, want de goede Nederlandse spelers zijn momenteel elders al onder contract. Koenis schijnt ook een aanbieding van Den Helder te hebben ontvangen.

Tenslotte gaat ook de structuur van de club op de schop. De juridische structuur zal wijzigen naar een besloten vennootschap (BV). Ook zal er een Raad van Toezicht worden ingesteld en een Raad van Advies.

Kortom spannende tijden in Groningen.

een reactie

  1. Benieuwd hoe Jantje Weeber hierop reageert. Zal wel weer positief worden uitgelegd door deze Groningse basketballprofessor.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.