CP3 by Basketball Totaal

12 maart Dordrecht: sportieve reünie DCLC Halmaheiraplein, PJS Julianascholengemeenschap, Insula College

(ingezonden bericht)

Beste Oudleerling/Ouddocent van Het Christelijk Lyceum Halmaheiraplein, PJS Julianascholengemeenschap en/of Insula College,

Een deel van jullie wist al eerder van het onderstaande, voor de meesten is dit waarschijnlijk voor het eerst. Eind 2014 ging onze oud-gymleraar Hans Lens met pensioen. Al bij zijn afscheidsreceptie kwam het idee ter sprake een wedstrijdje (o.i.d.) te organiseren zodat in ‘de sportieve Sfeer van Toen’ mensen elkaar weer eens zouden kunnen treffen.
Zoals Hans toen zei: “Je geeft al die mensen les, maar wat er van ze geworden is, daar kom je vaak niet achter…”

Sinds afgelopen najaar ben ik met de school en een aantal oud-leerlingen in gesprek om van dit idee een ‘Evenementje’ te maken. Dit lijkt het moment ervoor, zeker omdat ook de ‘Gymzalen van vroeger aan het Halmaheiraplein’ op korte termijn ook definitief ‘Geschiedenis’ zullen zijn.
Ook Janty Koevoets – van dezelfde lichting (gym-)leraren als Hans Lens – gaat richting pensioen; nog even, en dan is er van ‘Toen’ niets meer over op sportgebied; geen zalen, leraren en leerlingen…

Dus als we elkaar nog eens in die ‘Goede Oude Gezellige DCLC Sportsfeer’ – denk ‘Taart’ na een Zoete Overwinning! – willen treffen, dan moet dat NU gebeuren!

Na de nodige deliberaties over data is dit uit de bus gekomen:

Zaterdag 12 Maart 2016
Inloop Halmaheiraplein vanaf 17:30
Actief, dan wel passief Basketballen (eventueel ook Volleyballen) 18:00-19:45
Chinees eten 20:00h (bij veel animo een Buffet in de Aula, bij een kleine groep Restaurant)

De kosten zullen (bij de buffet-optie) ongeveer 10,00 Euro per persoon bedragen.

Aanmelden: zo snel mogelijk!
Het is mogelijk om jezelf op te geven voor het hele programma, of voor een onderdeel ervan (zo hopen we de opkomst zo groot mogelijk te krijgen).
Je kunt je aanmelden via een ‘Datumprikker’ die je op verzoek zult ontvangen. Graag naam, geboortejaar, en telefoonnummer vermelden.
Kom je met meer dan een persoon? Dan graag per persoon aanmelden, stuur ([email protected]) zonodig even hun emailadres, dan ontvangen zij ook z.s.m. de Datumprikker voor het aanmelden.

Help ons zoveel mogelijk mensen te bereiken door:
-Dit bericht door te sturen aan mensen waarmee jij nog contact hebt, en die ook geïnteresseerd zouden kunnen zijn om te komen.
-En stuur mij ([email protected]) daarvan dan ook een cc’tje, dan zorg ik ervoor dat die mensen ook de Datumprikker ontvangen, zodat ze zich aan kunnen melden.

De Doelgroep
Iedere sportieveling (eventueel met aanhang, kids en entourage) die vanaf begin jaren ’70 naar het Christelijk Lyceum / PJS Julianaschool / Insula College ging, en ‘iets had’ met DCLC, Hans Lens en/of Janty Koevoets, en/of met andere sportievelingen uit die tijd en daarna.

Het Evenement(-je)
Een ‘Good Old Times’ Sportieve & Sociale Meeting / Reünie van de doelgroep hierboven.
Spelen kan in Full Court-format, in Half Court (3×3), of beide, afhankelijk van het aantal aanmeldingen, de ‘staat van de benen’, etc. Misschien kunnen we – als er organisatietijd overblijft – ook nog voor een leuke surprise-act zorgen…
‘Ontmoeten & Plezier in het spelletje’ staan voorop, dus we kunnen heel erg variëren op het oorspronkelijke idee; een ‘Basketballwedstrijdje tussen Oud-oud-, Oud- en oud-leerlingen en Oud-, oud-en -Docenten’.
Eventueel zou er ook Gevolleyballd kunnen worden, gelijktijdig of volgtijdelijk. Iedereen die een balletje wil gooien/slaan zou dat op eigen niveau en naar fysieke (on-)mogelijkheden moeten kunnen doen.

Doel
‘Ontmoeten & Plezier in het spelletje’ = ‘King’ dus.
En doel is, om onze docenten van toen – die veel aan onze ontwikkeling bij hebben gedragen – door onze aanwezigheid/op een leuke manier in het zonnetje te zetten.

We zullen proberen ook via Facebook, Google+, LinkedIn, etc., mensen te bereiken en te communiceren.

Aart Dekker

Dordrecht_reunie_Halmaheiraplein_Achterplein

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.