CP3 by Basketball Totaal

Hutzler geblesseerd

De Canadese Dutch Diva Matteke Hutzler speelt dit jaar voor het tweede seizoen in de 2e Duitse Bundesliga bij TG Sandhausen. Haar ploeg won afgelopen weekend de tweede wedstrijd van het seizoen.

Eerder in het seizoen kreeg Sandhausen een administratieve nederlaag te slikken nadat er een ‘niet gerechtigde speelster’ meedeed tegen Weiterstadt. Hutzler tekende in de vier wedstrijden tot nu toe voor 11.5 punten en 9.8 rebounds per game met 2 steals 1.8 assists en 0.8 block per wedstrijd.

De punten hadden nog hoger kunnen uitvallen als ze niet hard door haar enkel gegaan was. ‘Ja zondag was balen. Waarschijnlijk moet ik 4 tot 6 weken toekijken. Aanvallend ging het overigens niet top zondag’. ‘ aldus de Canadese met Nederlandse voorouders, om vervolgens te nuanceren: ‘Vier assists in nog geen twintig minuten is trouwens wel aardig.’

Niet meewerkende autoriteiten hebben voorlopig een Nederlands paspoort tegengehouden. ‘Na een week krukken kan ik weer gaan helpen met de trainingen’ aldus de blondine die zowel bij het Heren 3 team van Sandhausen als de U20 jongensformatie assistent is.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.