CP3 by Basketball Totaal

‘10% kans op eredivisiebasketball Binnenland’

Rotterdam Topsport maakte woensdag de bezuinigingen voor de komende jaren bekend. Fusion Rotterdam (volleybal), Victoria Squash, HARO Rotterdam (handbal), FvT Rotterdam (tafeltennis), Unity ’99 (karate) en Binnenland (basketbal) krijgen geen financiële ondersteuning meer. ”Zonder financiële ondersteuning redden wij het niet”, aldus de balende Binnenland-voorzitter Leo van den Adel in het radio-programma Rijnmond Nu.

Vlak voor de kerst kreeg Van den Adel de mededeling dat de geldkraan dicht ging. ”Het was een bittere pil. We kregen tussen de 20.000 en 30.000 euro. Afgelopen seizoen zijn we met de vrouwen van Binnenland landskampioen geworden en hebben we de beker gewonnen. Er wordt nu dus op het hoogtepunt de stekker eruit gehaald.”

”Damesbasketbal is een kleine sport in Nederland. Zonder geld kunnen wij het niet redden. We zijn druk bezig om het Eredivisie-basketbal te redden, maar het heeft tot nu toe tot niets geleid. Ik schat de kans op voortzetting nu in op tien procent, maar dat kan over drie weken weer vijftig procent zijn. Er valt voor mij nog niks over te zeggen”, aldus Van den Adel.

 

Lees en beluister het gehele fragment op RTV Rijnmond

2 reacties

  1. Niets nieuws onder de zon (NL) dames en heren. Ik ben nu 40 jaar betrokken bij het basketbal en het is altijd Heren eerst. In Utrecht doen we het met de dames dit jaar met 11 mille in euro’s en we klagen niet als we met de nek worden aangekeken. 😉

  2. gek idee, maar dat geld dat nu aan een nieuwe Amerikaan voor een paar maanden wordt uitgegeven bij Binnenland, had dat niet beter besteed kunnen worden aan volgend seizoen? Of is nu kampioen belangrijker worden dan het voortbestaan?

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.