CP3 by Basketball Totaal

010 wint van 020

In het voetbal is het vaak andersom, maar vanavond bleven de basketballpunten gewoon in Rotterdam. En dat zijn cruciale punten voor Rotterdam Basketball. Er werd gewonnen van BC Apollo met 72-68 en dat was een klap voor de play-off aspiraties van de Amsterdammers.

Het was een heerlijke overwinning voor Rotterdam, want niet alleen werd er van een directe concurrent gewonnen in de strijd voor de play-offs, maar ook de losing-streak van acht wedstrijden werd beëindigd.

Grote man aan de zijde van de thuisploeg was natuurlijk wederom Yannick Franke. Hij scoorde niet alleen 24 punten, maar pakte ook 8 rebounds, 4 assists en 4 steals.

Bij Amsterdam was Dimeo van der Horst topscorer met 17 punten, gevolgd door Aron Roye met 16 punten. Dezelfde Roye had de 70-70 op zijn handen, maar hij miste de twee belangrijke vrije worpen helaas. In totaal schoot Roye 11 uit 18 vrije worpen. Een categorie waar de bezoekers sowieso 9 punten lieten liggen en dan baal je daarvan als het een close-game is.

En een close-game was het grotendeels vanavond, want er stond wat op het spel en het was gewoon een goede wedstrijd voor de supports van beide teams. In de eerste helft gaven de teams elkaar weinig ademruimte en werd het via 14-13, 35-34 bij rust.

In de derde periode was het wedstrijdbeeld gewoon hetzelfde. Gelijkopgaande wedstrijd tot een minuut voor het einde van de periode. Krabbendam scoorde snel vier punten en de kleine voorsprong bij het ingaan van de vierde periode was een feit (53-48).

Het was blijkbaar het sein om een versnelling hoger te gaan spelen, want Rotterdam begon uitstekend aan het slotakkoord en tilde de voorsprong naar 64-52 en het leek over. Leek over, want de ploeg uit de Hoofdstad (zonder de vertrokken Keely) is de laatste weken gegroeid en beet zich vast in de thuisploeg. En het werd geholpen door een technische fout van dezelfde Krabbendam en hij zorgde voor de start van een 0-13 run en de 64-65 voorsprong voor BC Apollo.

In de slotminuten was het ongekend spannend met gemiste vrije worpen en turnovers. Yannick Franke werd de held van de wedstrijd en Roye uiteindelijk de schlemiel. Vanaf de vrije worplijn werden de laatste punten gemaakt 72-68.

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.