Nike Hyperdunks 2015 by Basketball Totaal

Zwolle blijft koploper

Landstede Zwolle heeft vandaag aangetoond met de topteams mee te kunnen spelen. Sterker nog: ze kunnen iedereen verslaan. Zo ook de landskampioen Zorg en Zekerheid Leiden. Het werd vanmiddag 72-59 voor de ploeg van Herman van den Belt.

Zwolle was eigenlijk de gehele wedstrijd de bovenliggende partij. Alleen de beginfase was voor ZZ Leiden. Het team van bondscoach Toon van Helfteren pakte een 9-14 voorsprong, maar daarna kwam de thuisploeg naast de landskampioen en ging erover heen. Bij rust werd de voorsprong al in dubbele cijfers (41-31) uitgedrukt.

In de tweede helft was Leiden simpelweg niet goed genoeg en acteerde het zwak tegen de scherp spelende koploper. De voorsprong liep snel op via 49-35 naar 59-45. Even leek het nog een wedstrijd te gaan worden door een 0-8 run, maar verder liet Landstede het niet komen. Kennelijk eisten de Europese inspanningen van Leiden hun tol. Het werd uiteindelijk 72-59.

Holden Greiner: “Als team hebben we opnieuw een belangrijke overwinning behaald. Ik denk dat we vooral verdedigend agressiever waren dan Leiden. Dat heeft vanmiddag het verschil gemaakt”, aldus Greiner, die niet helemaal fit was. “De afgelopen dagen ben ik behoorlijk ziek geweest. Net als enkele andere jongens in het team. Toch ging het best goed vandaag. En door zo’n overwinning knap je ook wel weer een beetje op”, lacht hij. “Nu kijken we uit naar het duel tegen Den Bosch. Dat zal niet eenvoudig worden.”

Oud ZZ Leiden speler Kenrick Zondervan scoorde een prachtige double-double met 12 punten en 12 rebounds. Tiller eindigde op 15 punten, Greiner op 12 en Williams op 11.

Bij de bezoekers was Worthy de Jong met 14 punten de topscorer. Mike Schachtner had er 13.

Zwolle staat bovenaan met 22 punten uit 12 wedstrijden. ZZ Leiden vinden we terug op de teleurstellende vijfde plaats met slechts 16 punten uit 13 wedstrijden.

 

LANDSTEDE BASKETBALL ZWOLLE – ZORG EN ZEKERHEID LEIDEN  72-59  (19-16, 41-31, 59-44)

20131208 zwol_leid 3063 - Kladblok

KLIK OP DE STATS VOOR EEN VERGROTING

Laat een reactie achter